Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zapomněli jste něco koupit na Vánoce? Máte pár hodin na nápravu, tady mají ještě otevřeno

24. prosince 2017
08:15

Velké obchody a většina nákupních center dnes budou mít otevřeno do poledne. Například pražské obchodní centrum Palladium se uzavře ale až v 17 hodin. Z velkých potravinářských řetězců bude mít letos poprvé zavřeno Penny Market, kromě něj řada nábytkářských firem, jako jsou IKEA, Kika, Sconto nábytek, XXX Lutz či hračkářství Hamleys.

Až do odpoledních hodin bude možné ještě nakoupit v menších obchodech. Do 14 hodin budou otevřené obchody Žabka, dále některé prodejny Sklizeno a otevřené jsou i obchody Billa stop&shop na čerpacích stanicích.

Většina obchodů s převahou potravin využije zákonného omezení a prodejny uzavře v poledne, mezi nimi Billa, Globus či Albert. Tesco zavře obchody v 11 hodin. „Snažíme se tímto vyjít vstříc i našim zaměstnancům, aby si mohli užít Štědrý večer v rodinném kruhu,“ uvedl mluvčí řetězce Tesco Václav Koukolíček.

Nákupní centra se uzavřou letos dříve než loni a budou mít otevřeno stejně jako velké řetězce, které jsou jejich největšími nájemci. Do 12 hodin tak bude možné nakoupit například v pražských centrech Černý Most, Chodov, Arkády Pankrác či v brněnské Olympii.

Internetové obchody s potravinami ukončí rozvoz krátce po zavření obchodů. Košík.cz přiveze nákup ještě ve 13 hodin po celé ČR, rozvoz obnoví 26. prosince. Rohlík.cz dnes bude doručovat omezeně od sedmi do 14 hodin. Tesco online na Štědrý den nerozváží.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi