Program začal v 10:30 závodem série s ČT Sport na vrchol. Kulturní část s koncerty a filmovými herci začne ve 13:00. "Vystoupí Janek Ledecký, skupina AbbaStars, návštěvníci uvidí hudební show Las Vegas nebo exkluzivní předpremiéru nového filmu Špindl včetně autogramiády herců," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

Film se natáčel ve Špindlerově Mlýně loňskou zimu. Ski Opening by měli navštívit herci, třeba Marek Vašut, Jakub Kohák, Jan Révai, Josef Mladý, Anna Polívková, Kateřina Klausová, Anita Krausová nebo režisér filmu Milan Cieslar.

"Zájem je velký, parkoviště jsou plná. Od hoteliérů máme informace, že je poměrně obsazeno. Je nasněženo, panuje krásná zimní atmosféra, lepší začátek zimní sezony jsme si ani nemohli přát," řekl ČTK René Hroneš ze Skiareálu Špindlerův Mlýn. Špindl Ski Opening je podle něj každoročně nejočekávanější událostí přicházející zimní sezony.

Od pátku je ve Svatém Petru otevřena modrá sjezdovka, sjezdovka Nová Hromovka, na Medvědíně sjezdovka Hřiště a červená sjezdovka od spodní stanice vleku dolů. V provozu je i vlek Stoh se sjezdovkou od čtvrtého sloupu. Dnes se k nim přidala i dvousedačková lanovka ve Svatém Petru se sjezdovkou malý hank a na Medvědíně kotvový vlek pod lanovkou.

VIDEO: Skiareál Špindlerův Mlýn.

 

Fotogalerie
40 fotografií