Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Janoušek oddaluje návrat do vězení. Místo Prahy to bude řešit Brno

Autor: jer, ČTK - 
28. listopadu 2017
16:00

Skutečnost, že se lobbista Roman Janoušek nevrátil ve stanoveném termínu do věznice, bude řešit Krajský soud v Brně. V úterý se na tom dohodl s pražským městským soudem, u nějž Janoušek podal žádost o upuštění od zbytku trestu. ČTK to sdělila mluvčí pražského soudu Markéta Puci. Brno dříve uvádělo, že příkaz k dodání odsouzeného do výkonu trestu by měla vydat Praha.

„Výsledkem intenzivního jednání místopředsedů našeho soudu a brněnského krajského soudu je dohoda, že veškeré úkony směřující k nastoupení odsouzeného Janouška do výkonu trestu bude provádět brněnský krajský soud,“ konstatovala Puci.

Janoušek, který v roce 2012 úmyslně porazil autem ženu v pražských Nuslích, měl do vězení po přerušeném trestu nastoupit do nedělní půlnoci. Podle svého advokáta Lukáše Trojana tak neučinil ze zdravotních důvodů, nachází se prý v akutní lékařské péči. Lobbista v minulosti prodělal operaci hlavy a trest měl přerušený rovněž kvůli svému zdraví.

Janoušek zaslal svou zdravotní dokumentaci vedení Vězeňské služby. Za nenastoupení do vězení mu hrozí stíhání za maření výkonu úředního rozhodnutí. Pražský městský soud od počátku uváděl, že aktuální situaci musí řešit brněnský soud jakožto soud, který předtím rozhodl o přerušení trestu. Brno ale nejprve tvrdilo, že věc je v gesci Prahy, která rozhodovala o Janouškově dopravní nehodě. Později hovořilo o „interpretační mezeře zákona“. Nakonec ustoupilo.

Janoušek nenastoupil do vězení. A loučení s tenisovou legendou Novotnou:

Video  Janoušek nenastoupil do vězení. A loučení s tenisovou legendou Novotnou.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený, redakce Blesk
Video se připravuje ...

V souvislosti se sražením ženy lobbista původně čelil obžalobě za pokus o vraždu, nakonec dostal 4,5 roku odnětí svobody za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. Do vězení nastoupil v listopadu 2014 a zůstal v něm do března 2016, poté měl trest opakovaně přerušen. Krajský soud v Brně tento měsíc zamítl Janouškovu další žádost o přerušení trestu s tím, že zdravotní prognóza nepředpokládá zlepšení a Janoušek by měl situaci řešit žádostí o upuštění od zbytku trestu.

kiwi65 ( 28. listopadu 2017 18:43 )

 Kdyby toto udělal normální člověk,dostane 20 let.Ožralej,zfetovanej způsobí nehodu,úmyslně babu přejede,neposkytne pomoc a ujede????Teď to uhraje na zdravotní stav????Tak to tady funguje,že prej demokracie,ale pro koho???

auslak ( 28. listopadu 2017 18:03 )

A nepomohlo by , kdyby šel políbit Stanjurovi a Fialovi prsten ???

Desterz ( 28. listopadu 2017 17:44 )

Nojo, hraje to na 322 a následně na 327 jako na housličky. Dobře se všichni dívejte, abyste věděli, co všechno si můžete na zákon této země beztrestně dovolit, pokud máte penízky.

moiaza ( 28. listopadu 2017 17:26 )

Mějte pochopení. Vždyť Janoušek je z hnízda modrých strak a ty jsou státem chráněné. To by byl průser. Mladý Stropnický, jako zelený mužík, by to nedovoli.

tosto ( 28. listopadu 2017 16:49 )

Pak by to mohla řešit Ostrava a po ní Olomouc , ta by to přehodila na Plzeň a ve finále by to možná převzala i Praha.

Zobrazit celou diskusi