Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

UniCredit Bank stále nejde bankovnictví. Klienti: „Začněte sakra fungovat!“

Autor: ČTK, var - 
11. října 2017
19:14

UniCredit Bank se ani ve středu nepodařilo plně zprovoznit internetové a mobilní bankovnictví, které nefunguje od pondělí. „Vzhledem k aktualizaci interního bankovního systému zaznamenáváme dočasné technické omezení, které ovlivňují dostupnost služeb Online Bankingu a Smart Bankingu,“ řekl ČTK mluvčí čtvrté největší tuzemské banky Petr Plocek. U řady klientů vyvolal výpadek vlnu kritiky především na sociálních sítích.

Všechny týmy banky podle něj velmi intenzivně pracují na vyřešení problému. „Našim klientům se omlouváme za způsobené nepříjemnosti. Pro uskutečnění plateb mohou klienti zdarma využít naše pobočky. Veškeré trvalé platby, inkasa a jednorázové platby, které byly zadány a autorizovány v době omezené dostupnosti internetového a mobilního bankovnictví, byly standardně zaúčtovány a odeslány na účet příjemce,“ uvedl Plocek.

Klienti vyjádřili svoje obavy a rozhořčení na sociálních sítích. Uživatel Roy napsal: „Výpadek může nastat. Co ale nastat nesmí, je totální nekomunikace – volám na help line, nic, nikdo to nebere a ani nevolá zpět (při zanechání čísla).“ Další uživatelka Markéta sdělila: „A výplata, která měla dorazit 10. 10., dorazí kdy? Pěkně mě s tím štvete. Začněte sakra fungovat, nebo vám tam nikdo nezůstane!"

Někteří klienti ale uvedli, že se jim minimálně podařilo dostat do bankovnictví: „Tak se mi podařilo přihlásit do Online Banking. Dokonce jsem i zadala a odeslala příkaz k platbě. Nicméně nikde jej nevidím a částka se neodečetla.“ Banka na klientku reagovala: „Můžeme vás ubezpečit, že veškeré trvalé platby, inkasa a uskutečněné jednorázové platby, které byly vámi zadány a autorizovány i v době omezené dostupnosti, byly standardně zaúčtovány a odeslány na účet příjemce.“

Služby banky přestaly správně fungovat po plánované víkendové odstávce, jejímž cílem bylo „inovovat interní bankovní systém,“ jak banka uvedla na svém webu. UniCredit Bank před odstávkou klienty informovala, že platby zadané po páteční 15. hodině nebudou provedeny a další převody bude možné realizovat až v pondělí poté, až odstávka v ranních hodinách skončí. Ani pak se ale řadě klientů nepodařilo převést peníze nebo zjistit, zda už jim zaměstnavatel poslal mzdu.

UniCredit Bank na českém trhu začala působit v listopadu 2007. Česká pobočka vznikla spojením finančního ústavu HVB Bank a Živnostenské banky.

jany ( 11. října 2017 22:42 )

problemy jsou od minuleho tydne, v patek uz neslo vkladat do bankomatu, o vikendu odstavka. doted to nenahodili, bankovnictvi jede chvilemi spatne a chvilemi vubec. kdyz uz se prihlasim, tak treba nevidim starsi transakce nebo jmeno oesilatele u dnesni platby. dost mi to komplikuje podnikani

Zobrazit celou diskusi