Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šílenství kolem másla graduje. Na Tachovsku stojí už 80 korun

Autor: mah - 
2. října 2017
14:25

Ceny másla letí v Česku i přes slevové akce dál nahoru. Nové hranice se dotkly ve Stříbře na Tachovsku. Jak upozornil Blesk jeden ze čtenářů, v jednom z obchodů si zanedlouho pořídíte levněji cigarety než čtvrtkilovou kostku českého másla. Za tu zde totiž zaplatíte 79,90 korun.

Na horentní cenu Jihočeského másla upozornil Blesk čtenář Petr. Ještě před týdnem ve stejném obchodě podle něj stálo máslo o 20 korun méně. Potravinu navíc prodává malý místní obchod, který je mezi zdejšími populární.

Cenovka ale pouze ukazuje na to, že se máslo stává luxusní položkou na českém jídelníčku. Dokazuje to i fakt, že obchody, které se rozhodnou žlutou pochutinu nabídnout ve slevě, berou zákazníci útokem.

Ti si navíc neberou servítky ani vůči ostatním nakupujícím. Tak, jak se to ukázalo i na videu z minulého týdne. Je tu vidět, jaké šílenství vyvolala mezi zákazníky jednoho supermarketu akce, díky které stála kostka másla pouze 46,90 Kč. Podobné scény se následně daly pozorovat napříč republikou.

Video  Tisíce lidí zamířily v neděli 1. října 2017 po ránu do prodejen Billa na levnější máslo. Stálo necelých 45 korun.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Ceny másla jsou ale rekordně vysoké v celé Evropské unii. K té se ale nikdo příliš nehlásí. Potravináři mluví o vysokých maržích obchodníků, ti pro změnu hází vinu na vysoké ceny smetany.

Viděli jste i vy v obchodě máslo, které vám cenou vyrazilo dech? Vyfoťte ho i s cenovkou a pošlete nám svůj „úlovek“ na mail tip@blesk.cz.

Video  Bude máslo za 70 korun? Ministr zemědělství prý ceny neovlivní.  - Blesk zprávy
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

msml20 ( 2. října 2017 19:21 )

Polský šmejd? Tak až si ho koupíte přímo v Polsku, tak zjistíte, že ten šmejd se prodává výhradně u nás. Naopak tam mají několik druhů a všechna jsou velmi dobrá. Já používám výhradně máslo, nejméně dvě kostky za týden. Zase ale nekouříme a nepijeme, takže do fronty stát nechodíme.

moiaza ( 2. října 2017 17:49 )

Mám z toho docela dobrý pocit, když vidím jak zuřící zástupci modrých loupeživých strak se rozčilují. Pumrkanec, socan68, rego a další jejich členové rodiny, mají na čele modrou žílu, velkou jako policejní pendrek. Chybí jim argumenty, tak vytáhují sprostonárodní slovník a naplno prezentují svou zlost a ubohost. Jen by si měla ta modrá ptáčata dát pozor na infarkt.

mikimaus321 ( 2. října 2017 17:33 )

Na tržnici v Polsku 200 gr za 20Kč

priserka ( 2. října 2017 17:08 )

asijo,

asijo ( 2. října 2017 16:52 )

Prý tam už tvůj fotr byl,asi ti to zapomněl vyřídit.

Zobrazit celou diskusi