Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Probační služba podepsala smlouvu na náramky pro vězně. Dodá je SuperCom

Autor: ČTK, var - 
26. září 2017
12:25

Probační a mediační služba v úterý podepsala smlouvu s vítězným uchazečem tendru na elektronické náramky pro vězně. Informovalo o tom ministerstvo spravedlnosti vedené Robertem Pelikánem (ANO). Zařízení dodá firma SuperCom, která v soutěžním dialogu uspěla už v únoru, avšak další uchazeči o zakázku následně výběr dodavatele zpochybnili u antimonopolního úřadu.

Podrobnosti o zavedení elektronického monitoringu do praxe představí ministerstvo odpoledne. Podle dřívějších informací zaplatí stát za pořízení náramků a za šestiletý provoz monitorovacího centra 93 milionů korun. Rozhodujícím kritériem výběru dodavatele byla právě nabídnutá cena.

Náramky budou hlídat pachatele trestných činů odsouzené k domácímu vězení, a nahradí tak dosavadní namátkové kontroly prováděné probačními úředníky. V některých případech by zařízení také měla monitorovat obviněné, kteří by jinak skončili ve vazební cele.

Video  Pelikána sledovali: Na noze měl připoutaný náramek s GPS  - Zuzana Štíchová, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

draco17 ( 26. září 2017 13:25 )

a k čemu je to jako dobrý??myslí si snad Pelikán že kriminalita bude menší??Byla by,kdyby kriminál byl kriminál a ne hotel s Michelinskou hvězdou,kde se vězni mají lépe než důchodce!!Dneska se ty kryplové do krimu těší!!!!!!!!!!vždyt tam mají i to co v civilu nikdy neměli!!!Tv,dvd,hifi věže,značkové posilovny,intim,návštěvy,jídlo 3x denně atd prostě luxus!!.....opravdu zvrácený systém!!!

Zobrazit celou diskusi