Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Katka rozjela charitativní projekt už v 16 letech. Její sestra trpí vzácným onemocněním

Video se připravuje ...
Autor: Andrea Ulagová - 
2. října 2017
06:20

Kateřina zorganizovala svůj první charitativní projekt už v šestnácti letech, a to pro svou sestru Rozálii, která trpí vzácným onemocněním. Zatímco většina jejích vrstevníku si užívala prázdniny, ona vyrazila s partou přátel a se svým psem na dlouhou cestu po Česku, aby pomáhala hudbou a canisterapií handicapovaným dětem. Lidé jí říkají, že by si měla užívat život, a ne obcházet stacionáře. Co ji vlastně motivuje?

„Pokaždé, když po mně chtějí, abych jim vyprávěla svůj příběh, tak chtějí slyšet, jaká je smůla, že mám sestru se vzácným onemocněním. Já to ale vnímám jinak,“ říká krásná mladá žena, která se svými přáteli nepřemýšlí o tom, kam večer vyrazí za zábavou, ale jak by mohli zlepšit život lidem kolem sebe.

„Rozálie má sice vzácné onemocnění, ale my ji tak přijali, pro nás je vzácná a to, co nám přinesla do života, je také vzácné. Plakat nad tím, že moje dítě je postižené a můj život tak nemá smysl, je zbytečné,“ myslí si Kateřina.

Kateřina: Handicapovaní nemají žádné možnosti

Právě sestra motivovala teprve šestnáctiletou Katku, aby zorganizovala svůj první charitativní koncert. Tím její aktivity zdaleka neskončily. Nyní vlastní neziskovou organizaci a chce k charitativním činnostem motivovat další mladé lidi.

„Nejvíc mě žene ten zoufalý stav možností, které v tomto státě handicapovaní mají,“ uvádí Kateřina, které lidé říkají, aby si ve svém věku raději užívala života a přestala obcházet stacionáře.

VIDEO: Jaké další projekty Kateřina rozjela? A co ji motivuje nejvíce?