Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čeští a rakouští policisté spojili síly. I proti hooligans

Autor: ČTK, Mii - 
21. září 2017
13:30

Zásah proti agresivním fotbalovým fanouškům trénovalo ve středu na společném cvičení přes 200 českých a rakouských policistů. Policisté nacvičovali také postupy při pronásledování aut přes hranice, informovala ve čtvrtek mluvčí policejního prezidia Ivana Nquyenová.

 

Cvičení nazvané Bez hranic 2017 se konalo v úterý a ve středu v příhraniční oblasti mezi Jihočeským krajem a Horním Rakouskem. „Cílem cvičení bylo především prohloubení spolupráce policejních složek obou států s důrazem na procvičení přeshraničního pronásledování, přeshraničního odvrácení nebezpečí a procvičení společného zásahu,“ uvedl náměstek policejního prezidenta Petr Petřík.

V loňském roce začala platit nová smlouva mezi Českem a Rakouskem o policejní spolupráci. Podobné smlouvy má Česko uzavřené i s dalšími zeměmi. Podobné cvičení jako na hranicích s Rakouskem se v srpnu například uskutečnilo také s Německem. Policisté si tehdy zkoušeli, jak postupovat při pronásledování bankovních lupičů, kteří prchali z Česka do Německa.

Video  I takhle vypadají agresivní fotbaloví fanoušci. Hooligans na pochodu z Letné.  - Štěpán Černý (TV iSport)
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kartona ( 21. září 2017 15:56 )

Proč používají to odporné slovo; vždycky to byli chuligáni, Jestli to okopírovali USA od Rusů nebo naopak to nevím. Vesmír je také původně ruské slovo

Zobrazit celou diskusi