Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Češka Pavlína zažila drama v letadle: Objevil se kouř, museli jsme nouzově přistát

Autor: ula - 
15. září 2017
09:21

Cestující cítili spáleninu, v letadle se objevil kouř. Problémy během letu z německého Hamburku do Prahy měla včera podle jedné z českých cestujících společnost Eurowings. Letadlo se při nouzovém přistání muselo vrátit zpět do Hamburku. Šlo prý navíc o vyvrcholení problémů s odletem toho dne. A tak Pavlína nakonec raději vyrazila do Česka autobusem.

Pavlína měla podle svých slov odletět včera z Hamburku do Prahy deset minut po půl čtvrté, to už se ale objevily se první komplikace. „Nejprve byl zpožděn přílet letadla a pak ho museli vyměnit,“ napsala Česka Blesk.cz.
Letadlo nakonec odletělo po deváté hodině večer. „Ještě předtím museli vyměnit autobus, který nás měl k letadlu dovézt, prý měl porouchané dveře,“ popisuje Pavlína další peripetie. Podle ní byli cestující ujištěni, že letadlo společnosti Eurowings je v pořádku.

Ihned po startu však byla cítit v letadle spálenina a kouř. Cestujícím to na klidu nepřidalo. „Tak jsme zvonili na letušku,“ popisuje chvíle strachu Pavlína a stěžuje si: „Zvonili jsme na ni, ale přišla asi až po pěti minutách.“


Nouzové přistání a vyděšení cestující

„Pak začal personál organizovat nouzové přistání. Letuška křičela ‚save position!‘ Lidé byli vyděšení,“ vzpomíná Pavla. Letadlo se vrátilo zpět do Hamburku, kde na něj čekali hasiči. Podle Pavlíny ještě ovšem trvalo dalších deset minut, než cestující mohli letadlo opustit.

„Přenocování nám nenabídli, prý byly hotely plné,“ stěžuje si Pavlína, která musela čekat na náhradní let do druhého dne. Kvůli problémům na palubě byla oslovena i společnost Eurowings, redakce Blesk.cz však zatím čeká na její vyjádření.
O kouři v letadle, který se objevil nedlouho po startu, informovala i německá média. Deník Bild uvedl, že šlo o letadlo Airbus A319 na lince do Prahy. Příčinou kouře byla podle policie „přehřátá klimatizační soustava“, uvedl Bild s tím, že na nouzové přistání byl letoun naveden pouhé čtyři minuty po vzletu. Berliner Morgenpost pak upozorňuje i na „dvojitou smůlu pro cestující“, jejichž odlet zkomplikovaly už předtím technické problémy prvního z letadel.

Zobrazit celou diskusi