Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Robert (70) dluží 200 tisíc korun: Půjčil jsem je synovi, teď roznáším letáky

Video se připravuje ...
Autor: ula - 
15. září 2017
05:26

Robert (70) žije v Praze a dluží přes 200 tisíc korun. Blesk.cz ho navštívil společně s terénním poradcem společnosti KRUK, která se zabývá správou a vymáháním pohledávek. Richard Richter s dlužníky jedná osobně, dojíždí za nimi často až domů.

Richard vyráží každé ráno na „obchůzku“ svých svěřenců, aby zjistil, zda dodržují splátkový kalendář a vybral peníze. Ne vždy pochodí, až 80 procent dlužníků změní adresu a je těžké je dohledat.

„Jakmile ale klienta najdeme a jsme s ním v kontaktu, tak se snažíme ho nestresovat a vytvořit mu podmínky, aby ten závazek mohl vyřešit a zbavil se stresu z těžké životní situace,“ vysvětlil Blesk.cz Richard Richter, aby dodal: „Dáme mu několik nabídek, ale většinou se uzavírá splátková dohoda, kdy tomu klientovi určíme splátky podle jeho možností.“

Někdo splácí třeba jen 200 korun měsíčně, protože na více nemá. Někteří se nedostali do dluhové pasti vlastní vinou.

Richard pracuje jako terénní poradce dlužníků. Jedním z nich je i pan Robert. Richard pracuje jako terénní poradce dlužníků. Jedním z nich je i pan Robert. | Jan Jedlička, KRUK

Robert žije na hranici životního minima

V takové situaci se ocitl i pan Robert, sedmdesátiletý senior z Prahy. Dluží 200 tisíc, podle svých slov ručil u půjčky svému synovi a ten nesplácel. Dluh tak zůstal na Robertovi. Z důchodu mu na život příliš nezbývá. „Přivydělávám si roznášením letáků,“ přiznal Robert.

Podívejte se, jak taková návštěva u dlužníka probíhá a také na zpověď pana Roberta: