Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muži kradli zbraně z Vrbětic: Pročesávali lesy v okolí a sbírali je jako houby

Autor: ČTK - 
8. září 2017
18:09

Policie stíhá dva muže kvůli podezření, že kradli střelné zbraně a výbušniny rozmetané před třemi lety výbuchem skladů ve Vrběticích na Zlínsku. Uvedl to iDnes.cz. Zbraně sbírali v lesích kolem areálu muničních skladů, kam je po výbuších zakázán vstup. Firma Imex Group, které zbraně patří, potvrdila webu, že se věcí zabývá policie.

Dva sklady, které si Imex ve Vrběticích pronajímal, vybuchly v říjnu a prosinci roku 2014. Zbraně, munici a výbušniny exploze rozmetala do okolí. Podle serveru dvojice mužů v poslední době zbraně sbírala a uváděla je opět do stavu schopného střelby. Při sbírání zbraní je zachytily fotopasti, díky kterým policie muže dopadla.

Dvojice je podle webu stíhána za nedovolené ozbrojování, za což hrozí až osm let vězení. Policejní mluvčí Lenka Javorková zatím nechtěla případ komentovat, iDnes.cz řekla, že se k němu policie vyjádří v pondělí. Právní zástupce Imexu Radek Ondruš řekl, že se firma k případu připojila v roli poškozeného.

Munice uskladněná v dalších skladech v areálu byla z Vrbětic odvezena. Policie exploze vyšetřuje jako úmyslné obecné ohrožení. Při prvním výbuchu zemřeli dva lidé.

Video  Super záběry z dronu: Pyrotechnici odpálili v Ralsku válečnou munici.  - David Malík
Video se připravuje ...

ollina ( 8. září 2017 19:24 )

Kalina107...máte naprostou pravdu.

drazor ( 8. září 2017 18:33 )

Muži kradli zbraně z Vrbětic: Pročesávali lesy v okolí a sbírali je houby Co je to zase za titulek? Umíte číst??

Zobrazit celou diskusi