Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Tatrách zemřel český turista. Z hřebene se řítil 200 metrů

V Tatrách zemřel český turista. Z hřebene se zřítil o 200 metrů.
V Tatrách zemřel český turista. Z hřebene se zřítil o 200 metrů.  (Autor: Martin Hykl / Blesk)
Autor: mah - 
2. září 2017
14:16

Poslední srpnový den skončil v Tatrách tragicky pro manželský pár z Čech. Ti si vyjeli lanovkou na Skalnaté pleso, odkud chtěli vyrazit na výlet na některý z okolních štítů. Cestou ale zřejmě zabloudili a rozdělili se. Zatímco manželka se vrátila k lanovce, 49letý Jan se vydal dále, jeho cesta ale skončila pádem do hloubky 200 metrů. Informoval o tom slovenský deník Nový čas. 

Muž vystoupal na Huncovský štít, pro cestu zpátky si ale vybral jinou cestu, což se zřejmě ukázalo tragickým rozhodnutím. „Turista zřejmě v horní části ztratil orientaci a začal sestupovat jinou cestou na Huncovské kotlinky, kde padal asi 200 metrů,“ popsal pro Nový Čas Martin Matúšek ze slovenské Horské záchranné služby.

Na pád českého turisty upozornila skupina horolezců z protějšího kopce. „V půl třetí nám zavolala trojice horolezců, že při sestupu z Kežmarského štítu viděli pád člověka z protějšího hřebenu,“ popsal Matúšek pro Nový čas.

Záchranáři se k Čechovi v neprůstupném terénu museli slaňovat z vrtulníku. Zasahující lékař ale mohl pouze konstatovat smrt. Podle záchranářů za jeho smrtí bylo zřejmě nevhodné oblečení a obuv. „Byl oblečený jako městský turista,“ dodal Matúšek.

VIDEO: V Tatrách umírají turisté každý rok.

Video  V Tatrách zemřeli tragicky dva mladíci  - Joj
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi