Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Lidl umazal v reklamě řeckým kostelům kříže. Prý kvůli náboženské neutralitě

Autor: jer - 
1. září 2017
15:48

Řetězec obchodů Lidl je pod palbou kvůli své nové reklamní kampani. V rámci tzv. „Řeckého týdne“ nechal vytvořit letáky, na kterých použil fotografie kostelů z řeckého ostrova Santorini. Skutečné kostely mají ovšem na střechách kříže, které v letácích chybí. Řetězec je nechal digitálně odstranit.

Řetězec v reakci na kritiku situaci komentoval: „Naším cílem rozhodně nebylo kohokoliv urazit a omlouváme se, pokud k tomu došlo. V tomto případě se jednalo o výrobek prodávaný na mnoha evropských trzích současně v rámci tematické akce Řecký týden. Design obalu proto nebyl navržen v České republice, ale byl vytvořen mezinárodním týmem. Součástí naší obchodní politiky jako mezinárodní obchodní společnosti je zachování náboženské a politické neutrality. Do budoucna aktuální zkušenost při tvorbě dalších návrhů obalů budeme brát v potaz.“

Na incident upozornila německá soukromá televize RTL, když si jeden ze zákazníků obchodního řetězce stěžoval na vymazané kříže. „Jsem šokován, když vidím, jak Lidl prodává řecké produkty a maže části řecké krajiny a historie,“ popsal muž.

Mnozí lidé na sociálních sítích se podivovali zejména tomu, proč řetězec nepoužil jinou fotku, když mu na použité vadily kříže. Ostrov Santorini nouzí o úchvatné a romantické scenérie rozhodně netrpí.

Fotka se kromě reklamních materiálů objevuje také na obalech zboží skupiny Eridanus. Tyto výrobky se prezentují jako originální řecké a v obchodech Lidl se prodávají v mnoha zemích Evropy. Kříž na výrobcích chybí ve všech zemích, kde se toto zboží prodává.

bursik ( 4. září 2017 08:52 )

bursik ( 4. září 2017 08:46 )

Lidl stahuje kalhoty pred Brodem, to jsou tupani a podlezavci Pletou politiku do potravin hnus fuj PR manageri At daji na mesity priste krizky dementi

montevideo ( 2. září 2017 14:08 )

Nejhorší je, že až tam zase budou prodávat údajně levné crocsy, Čecháčci tam poníženě zase polezou.

Monikay ( 2. září 2017 14:01 )

Managerům Lidlu vyhořel zdravý rozum

sores ( 2. září 2017 13:53 )

No a co, u nás se nic takového debilního nevyskytuje jen u muslimských vrahů, tak ať si Evropy bílé rasy nevšímají co si dělá nebo nedělá ve svém státě!!!

Zobrazit celou diskusi