Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragédie ve dvorské zoo: Hrocha Karla Wilhelma (†2) smrtelně zranila samice

Nový samec měl dvorské zoo pomoci s obnovou chovu hrochů, jedna ze samic ho ale zranila a Karl Wilhelm zemřel na otravu krve.
Nový samec měl dvorské zoo pomoci s obnovou chovu hrochů, jedna ze samic ho ale zranila a Karl Wilhelm zemřel na otravu krve.  (Autor: ČTK)
Autor: mah, ČTK - 
16. srpna 2017
10:40

Ve dvorské zoo tragicky zemřel dvouletý hroch Karl Wilhelm. Ten byl přitom čerstvým přírůstkem, ve velkém výběhu společně s hrošicemi Hulou a Monou žil teprve od června. Jedna z nich mu ale nejspíš způsobila smrtelné zranění. V úterý to oznámil ředitel dvorské zoo Přemysl Rabas. Dvorská zoo původně počítala s tím, že s novým samcem obnoví chov hrochů.

Podle ředitele zoo chovatelé u samce zjistili zranění na vnitřní straně stehna, které bylo příčinou otravy krve. „V takto velkém výběhu nebylo možné zranění, které zřejmě způsobila starší samice, odhalit dříve,“ řekl Rabas. Podle něj ošetřovatelé několik drobných šarvátek mezi samicemi a samcem zaznamenali v minulosti, v poslední době se zdálo, že se situace zklidnila.

Samec ze zoo v německém Karlsruhe dorazil v první polovině června. Společně s hrošicemi obýval velký výběh s přírodní nádrží, který je v pěším safari cestou k výběhu lvů.

Nový samec měl dvorské zoo pomoci s obnovou chovu hrochů, jedna ze samic ho ale zranila a Karl Wilhelm zemřel na otravu krve. Nový samec měl dvorské zoo pomoci s obnovou chovu hrochů, jedna ze samic ho ale zranila a Karl Wilhelm zemřel na otravu krve. | ČTK

„I když takové tragické události nelze vyloučit, je to pro nás přesto velmi smutná zpráva,“ uvedl podle německého tisku Matthias Reinschmidt, ředitel zoo v Karlsruhe, kde byl hroch Karl Wilhelm mezi návštěvníky velmi oblíben.

Hroši se do dvorské zoo loni vrátili po 14 letech. Zoo hrochy chovala od roku 1966, v roce 1972 se jí podařilo odchovat první mládě. Celkem zoo odchovala osm mláďat, z toho šest samic a dva samce. Posledním hrochem ve dvorské zoo byl samec Heini, kterého zahrada v červenci 2002 darovala do zahraničí kvůli plánované rekonstrukci pavilonu slonů, kde do té doby byli i hroši a tapíři.

VIDEO: Podívejte se na poslední hroší mládě v pražské zoo:

Video  VIDEO: Hrošík z pražské zoo se má čile k světu.  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zvonik54 ( 17. srpna 2017 07:38 )

 Zajímavá zpráva... Teď by bylo potřeba seznámit Hulu a Monu s Kchálem z TOP09.

bullshit ( 16. srpna 2017 17:19 )

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-komentare/485109/rozpaky-misto-happy-endu-pribeh-romskych-paterca t-konci-tahanici-o-davky.html

bullshit ( 16. srpna 2017 17:16 )

Mladý otec má samozřejmě dávno pracovat a ne pořád zůstávat nezaměstnaný.Lidé rodině neposlali vlastní peníze, aby z nich žil i mladý otec rodiny nebo další příbuzní; poslali je jako pomoc paterčatům. Dárci peněz samozřejmě nechtěli rodinu zbavit některých sociálních dávek, šlo o extra přilepšení. Jenže už záhy se ukázalo, že si rodina nejen peněz, ale ani státní asistence extra neváží.

pjotri ( 16. srpna 2017 11:36 )

Evidentne ZOO tech cho uz neobnovY - kua, vy jste fakt dementi, redaktori! To muze napsat jen totalni jelito.

Zobrazit celou diskusi