Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilý stevard Travel Service zdržel návrat Čechů z Korfu. Byl i v pilotní kabině

Autor: zzu - 
8. srpna 2017
14:25

Velká nepříjemnost postihla české cestující, kteří v noci na úterý čekali na svůj návrat z Korfu do Brna, s informací přišla Česká televize. Zdržení letu společnosti Travel Service způsobil opilý stevard. Teď už bývalý zaměstnavatel na něj připravuje trestní oznámení.

Češi se z Korfu měli vracet v noci na úterý okolo jedné hodiny ranní, letěli ale až v šest ráno. Za všechno může opilý stevard.

Cestující podle České televize shodně vypovídají, že byl z muže cítit alkohol a byl zmatený. Jeho kolegyně na tom ale nebyla o mnoho lépe. Například měla oznámit, že let bude veden místo z Korfu z bulharského Burgasu do Brna. Údajně nebyla ani schopná dopovědět větu. Stevard se v letadle objevil až později. Byl viditelně opilý a na dvacet minut se zavřel s pilotem v kabině. Cestující netušili, co se děje.

Byla opilá i letuška?

„Před plánovaným odletem linky QS1417 byl velitel letadla upozorněn dalším členem posádky na nestandardní chování jednoho ze stevardů. V souladu s přísnými interními pravidly zajistil provedení zkoušky na alkohol u všech členů posádky. Potvrdila se u tohoto člena, u dalších byla negativní,“ uvedla pro Českou televizi mluvčí společnosti Travel Service Vladimíra Dufková.

Paní Kateřina na Facebooku uvedla jinou negativní zkušenost, kvůli které budou cestující hromadně žádat o kompenzaci. Šlo o let z 25. července ze Skiathosu do Prahy: „Již žádáme hromadně o kompenzaci. Bagetu jsme dostali v devět ráno, v letadle už jen půl kelímku vody. Ještě vypravili náhradní letadlo, které bylo na velmi krátké skiathosské letiště těžké, takže kvůli tomu nešla v letadle asi 30 až 45 minut klimatizace. Snesu hodně, ale opravdu to bylo na hraně,“ napsala Kateřina pod příspěvkem na webu ČT 24.

„Spolucestující kolabovali. Chudáci, co teprve na dovolenou letěli. Přežili jsme, tak to beru s úsměvem, hůře asi ti, co jim to doslova vzalo den dovolené. Ovšem kompenzaci požadujeme. Zase tak TS nemiluji, abych jim nechala to, na co máme právo,“ uvedla Kateřina.

A společnost měla v létě i další problémy. Před třemi týdny jeho letadlo sjelo z dráhy. Po zemětřesení na ostrově Kos zase přepravil cestující s mnoha hodinovým zpožděním. Na začátku srpna mělo letadlo společnosti problémy na letu z Bratislavy do Burgasu. Před přistáním se ozvala signalizace, která oznamovala požár podvozku. Po ohni nakonec nebylo nikde ani památky. 

Účastnili jste se letu z Korfu do Brna? Chcete nám sdělit své dojmy? Ozvětě se na tip@blesk.cz.

dfghjk ( 9. srpna 2017 09:51 )

Těm volům z Brna to patří, polovina z nich byla určitě nažraná taky, ale jednu potroublou turistku udavačku umlčet nedokázali. Nechal bych je tam čekat celej den.

villon ( 8. srpna 2017 21:05 )

Oni nesmí ani ***???

naidka ( 8. srpna 2017 17:12 )

Proč stevarda někam neuklidili, kolegyně ho mohly zastoupit, na co čekali 5 hodin. Kdyby se ožral pilot, tak neřeknu.

bb88 ( 8. srpna 2017 15:53 )

No bože. Mladý junák si v noci trošku přihnul, trošku si zaprcal a tady se z toho dělá trhák. Taky jste byli mladí.Buďte rádi, že tam nějaký slimejš nelítal s kalašnikovem.

Zobrazit celou diskusi