Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka na videu mlátila do polštáře jako do Romů. Otec: I malé dítě se dokáže bránit

Šokující video už řeší policie
 (Autor: Blesk/Profimedia/archiv)
Autor: val - 
4. srpna 2017
21:36

Šokující video, v kterém muž nabádá malou dívku, aby mlátila baseballovou pálkou do polštáře a předstírala, že bije muslimy a Romy, údajně začala řešit policie i právníci ministerstva vnitra. Informovalo o tom Aktuálně.cz, podle něhož policie pracuje i s variantou, že se jedná o zinscenovanou provokaci. Údajný autor snímku odmítá své pochybení a tvrdí, že dcera prý samozřejmě ví, že lidem se neubližuje. 

„Pracujeme se všemi verzemi. Zjistili jsme to z veřejných zdrojů a předali jsme video kolegům z místního oddělení, kteří se tím zabývají,“ citovalo Aktuálně mluvčího policie Jana Daňka. Ten také upozornil, že samotná existence takového videa ještě neznamená, že byl spáchán trestný čin. „Může to být nahrané, může to být ukázka z nějakého filmu,“ uvedl.

Případem se podle webu zabývají už i právníci ministerstva vnitra.

Redakce Aktuálně.cz mluvila s údajným autorem videa. Nahrávka prý vznikla poté, co byl s dívkou, dle webu svou šestiletou dcerou, na návštěvě Prahy a v metru na ně pokřikovali Romové. „Zeptal jsem se jí. Nikdo ji nenabádal, jestli si je představuje. Byla z toho vystrašená, jak na nás hulákali. Já jsem tím chtěl jen ukázat, že i malé dítě se dokáže ve finále bránit. Nemohou si myslet, že když je ten člověk slabý a o něco menší, tak si na něj mohou dovolovat,“ citoval ho web. 

Dcera si je jinak prý dobře vědoma toho, že skutečným lidem se neubližuje. Údajný autor videa nevnímá jeho pořízení jako pochybení, ze strachu z právních důsledků už však raději kontaktoval právničku.

Video se dostalo do povědomí v pátek. „Co jdeš dělat?“ ptá se na něm muž dívenky. „Jdu bít polštář,“ odpovídá ona. „Jdeš bít polštář? A budeš si představovat, že je to cikán nebo muslim?“ – „Jo!“ odpoví dítě. „Tak dej mu pořádně! Počkej, jenom mu zlom pár kostí, nezabij ho,“ nabádá ji muž a ptá se: „Co jsou cikáni?“ „Jsou to zm*di,“ odpoví dítě.