Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední lidé čekali na vystřízlivění. Technoparty u Osečku poškodila louky

Autor: pet, ČTK - 
31. července 2017
11:27

Z louky u Osečku na Nymbursku, kde se od pátku konala nelegální technoparty, odjeli i zbylí účastníci. Policie dnes ráno podle mluvčí Petry Potočné evidovala na místě ještě zhruba 20 vozidel. V 10:30 policie svůj zásah na místě ukončila, na příjezdové cestě k louce zůstávají poslední čtyři auta, jejichž řidiči dosud nevystřízlivěli. Ještě v neděli večer tam bylo přes 200 lidí, kteří kvůli alkoholu v krvi nemohli z místa odjet. Starosta Osečku Armín Delong ČTK již dříve řekl, že louky jsou po technoparty značně poškozené, obyvatele navíc obtěžoval hluk. Podle informací ČTK ale na louce po odjezdu účastníků nezůstal velký nepořádek, technaři se během neděle snažili odpadky uklidit.

Situaci na místě monitoruje hlídka, je tam také pořádková jednotka, ale jen z preventivních důvodů. Všechno je v pořádku, k žádnému narušování veřejného pořádku nedochází,“ řekla dnes ráno Potočná. Majitel pozemku se setrváním několika účastníků do dnešního dne souhlasil.

Čekali na vystřízlivění

Technoparty začala v pátek, v sobotu na ní bylo až 6000 lidí. Policisté je vyzvali k odjezdu, většinou ale neposlechli. Mnoho lidí bylo pod vlivem alkoholu a drog, a nemohli tak hned odjet. Policisté v neděli ráno nevylučovali případný zásah s použitím donucovacích prostředků, pokud účastníci výzvy k opuštění prostoru neposlechnou.

VIDEO: Na technoparty v Osečku se sjely tisíce lidí z celé Evropy

Video  K Osečku na Nymbursku se sjelo několik tisíc lidí z celé Evropy kvůli technoparty.  - AKTU.cz
Video se připravuje ...

V sobotu kolem poledne policie uzavřela všechny přístupové cesty, lidi kteří se rozhodli odjet, pouštěla z akce bez problémů. Výzvu k ukončení policisté několikrát zopakovali. Řešili také řadu dopravních přestupků včetně pohybu chodců po dálnici.

Technoparty se konala na ploše o rozloze 8,5 hektaru, na místo přijely stovky aut účastníků technoparty, mezi nimiž byli i cizinci. Na louce bylo několik míst s reproduktorovými stěnami, ze kterých zněla hudba různých stylů.

 

hejhej ( 31. července 2017 15:51 )

moiza: Naše ministerstvo vnitra, vedené rychlostudentem a lhářem Chovancem dává přednost feťákům opilcům a řvoucí " hudbě" před lidmi v okolí. To je demokracie po česku.

moiaza ( 31. července 2017 15:00 )

Jasný a vzorný příklad naši zkorumpované policie. V podstě spíše směšné, než zkorumpované. Banda feťáků si zabere soukromou parcelu, dva dny na parcele pořádá feťácke a alkoholické orgie a "sorry" nic se nestalo. Vše za přihlížení české policie. K čemu máme zákony a zákon o soukromém majetku? K ničemu!

choseeeee ( 31. července 2017 13:43 )

dnešním dnem si mužete někde vlastně kdekoliv zabrat místo rozložit se a dělat rámus. PČR nebude zasahovat. To je výsledek. Hlavně lituji lidi co ta, bydlí.

mazliva.samicka ( 31. července 2017 13:12 )

Jo Paroubek ten byl tenkrát ještě nadupanej..natěšenej...a dopadlo to jak to dopadlo... Taky jsem si na to vzpomněla....To už je 12 let...

barunka172 ( 31. července 2017 12:19 )

Doufám, že při tom čekání má každý v prackách pytel a uklízí bordel, co tam po nich zůstal...

Zobrazit celou diskusi