Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Stav Lenky (36) pobodané v Egyptě se prudce zhoršil. Letí za ní český lékař

Autor: Jakub Veinlich - 
24. července 2017
14:34

Ještě včera se mluvilo o jejím brzkém převozu zpět do České republiky. Dnes se ale podle informací ministerstva zahraničí zdravotní stav pobodané účetní Lenky (36) prudce zhoršil. Zůstává tak v káhirské nemocnici. Na místo letí český lékař. 

„Česká občanka zůstává ještě v nemocnici a pokračuje v rekonvalescenci. V neděli ani v pondělí se do ČR určitě vracet nebude,“ napsala v neděli v textové zprávě ČTK mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Pobodaná Lenka, kterou zranil útočník předminulý týden nožem na zádech a noze na pláži v egyptské Hurghadě, se měla vrátit domů v nejbližších dnech. Její stav se ale podle ministerstva dnes dopoledne zhoršil.

„V dopoledních hodinách se bohužel její zdravotní stav prudce zhoršil. Prozatím tak zůstává hospitalizována v nemocnici v Káhiře,“ napsalo dnes v prohlášení české ministerstvo zahraničí.

Do Egypta letí český lékař

S ohledem na žádost pobodané Česky prý nebude úřad žádné další informace o jejím zdravotním stavu zveřejňovat. U Lenky jsou prý stále její přítel, syn a matka i zástupci české ambasády. Na místo má dorazit také lékař, specialista z České republiky. „Lékař ještě dnes odletí do Káhiry ke konzultacím aktuálního zdravotního stavu pacientky a jejího následného převozu do ČR,“ řekla k situaci Lagronová.

Útočník v Egyptě zabil dvě Němky a zranil i Češku: 

Video  Krvavý útok v Egyptě: Mrtvé Němky a zraněná Češka  - Twitter, Reuters a Hudba: Streets of Cairo, Studio Fontána, spol. s r.o.
Video se připravuje ...

Další podrobnosti zjišťujeme. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pupak ( 25. července 2017 02:05 )

 Aby to ještě nechtěli přišít Kramnému.

dorlinka ( 24. července 2017 21:59 )

Ano, bylo to v TV a je to i na internetu, stačí vyhledat výraz "přežila jsem Egypt", ta paní tam vše popisuje i s foto.

jetotak ( 24. července 2017 18:35 )

arabsky.....

pomoooc-hori ( 24. července 2017 17:47 )

Přesně, bejku!

kov3 ( 24. července 2017 17:46 )

Slovenský bulvár bez problémov ukazuje celú tvár... https://www.cas.sk/clanok/575557/lenka-ktoru-sialenec-dobodal-na-egyptskej-plazi-mali-ju-p reviezt-domov-teraz-prisiel-kruty-zvrat/

Zobrazit celou diskusi