Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Doprava v Chorvatsku kolabuje: Řidiči stojí v kolonách i 7 hodin

Autor: ula, ČTK - 
22. července 2017
11:12

Jízdu do Chorvatska v sobotu řidičům komplikují dlouhé dopravní zácpy i nehody. ČTK o tom informoval český poskytovatel asistenčních služeb ÚAMK. Motoristé musejí počítat se zdrženími v řádu hodin.

„Minulou sobotu nám cesta na ostrov Brač i s trajektem trvala 20 hodin,“ potvrdila redaktorka Blesku Martina Neckářová, která je nyní na cestě domů a opět stojí v kolonách.

V Chorvatsku kolabuje doprava:

Kolona asi na dvě a půl hodiny je mezi slovinským městem Ptuj a hraničním přechodem Macelj ve směru do Chorvatska. Asi půldruhé hodiny si řidiči počkají při cestě na poloostrov Istrii, pokud míří ze Slovinska a Itálie přes Koper a hraniční přechod Dragonja. Stejnou dobu se u tohoto přechodu zdrží i v opačném směru.

V samotném Chorvatsku je situace ještě horší: zácpy se tvoří na několika místech před dálničními mýtnými branami, zkolabovala doprava na obchvatu Záhřebu.

S pomalu popojíždějící kolonou, která se táhne asi 30 kilometrů, musejí řidiči počítat v oblasti tunelu Sveti Rok na dálnici A1 ve směru na Split a Makarskou. ÚAMK doporučuje sjet z dálnice A1 na exitu Otočac, dále cestovat po silnici I/50 do města Otočac, Ličko Lešće, Kvarte, Perušič, Gospič a pak odbočit na Bilaj, Medak, Raduč a na exitu Sveti Rok se napojit na dálnici A1 do kratší kolony. V opačném směru dálnice A1 je v této oblasti asi 16kilometrová zácpa.

Dopravní kolaps je hlášen také z ostrova Krk jak na vjezdu, tak výjezdu, a z některých měst na pobřežní silnici.

Doprava v Chorvatsku kolabovala i letos o Velikonocích:

Video  Na chorvatských hranicích se vytvořily obří kolony. Řidiči čekali dlouhé hodiny.  - Reuters / Hudba: hudebnibanka.cz - Itay Steinberg, Roman Weinstein, Or Chausah - Song to your Eyes
Video se připravuje ...

V Rakousku postává na několika místech dálnice A10 ve směru ze Salcburku na Villach. Z dálnice A9 jsou hlášeny kolony ve směru z Lince na Štýrský Hradec u Micheldorfu a Selzthalu. Průjezd Vídní jen ve směru do Česka blokuje dopravní omezení u Práterského mostu.

S dopravními komplikacemi musejí počítat i motoristé při cestě po Bavorsku, zácpy jsou na dálnicích v okolí Mnichova a cestou do Rakouska. Silný provoz s kolonami je i v severní Itálii, zejména pak na alpské Brennerské dálnici.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bb88 ( 22. července 2017 19:18 )

Já už jsem si myslel, že se žádný hňup nechytí. Blahopřeji.

stepa10000 ( 22. července 2017 13:39 )

my jsme jeli v pondělí tam a ve středu domů absolutně bez kolon, krásná a klidná cesta.

stepa10000 ( 22. července 2017 13:33 )

Blázen, kdo jede v sobotu Do Chorvatska zásadně v týdnu.

bizon_pepa ( 22. července 2017 13:16 )

Nebo aspoň Donald.

aeraluna ( 22. července 2017 12:54 )

 No aspoň si užijou cestu - ze všeho jde udělat přednost.

Zobrazit celou diskusi