Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Slabá místa Česka? Vnitro zvýší bezpečnost na všech letištích

Autor: ČTK, ula - 
22. července 2017
10:38

Na mimopražských mezinárodních letištích by měly být podle ministerstva vnitra zavedeny systémy pro rozpoznávání obličejů a registračních značek vozidel. Počítá s tím materiál o zvýšení jejich bezpečnosti, který v pondělí projedná vláda. Na letišti Václava Havla už stejný systém funguje, jiný dokument ale počítá s jeho rozšířením na další části budovy.

Vnitro chce na letištích v Karlových Varech, Brně, Ostravě a Pardubicích dosáhnout stejných bezpečnostních standardů jako na pražském letišti. „Přestože se území České republiky zatím nestalo dějištěm žádné akce označitelné za teroristický útok klasického charakteru, riziko uskutečnění takového útoku stále trvá,“ píše se v dokumentu.

Letiště Praha slavilo 80 let. Podívejte se na video:

Video  Takhle vypadala rekonstrukce prvního letu do Piešťan.  - Petr Soukup, David Malík
Video se připravuje ...

Dalším problémem mimopražských letišť je podle vnitra nedostatečná úroveň integrace bezpečnostních systémů nebo i nízká kontrolní kapacita u nebezpečných předmětů a chemických látek. Nemají také zavedenou plošnou detekci radiace, nedostatky jsou i při kontrole vstupů do neveřejných prostorů letiště.

Prase na pražském letišti vniklo na letištní plochu:

Do zabezpečení by chtělo vnitro investovat necelých 500 milionů korun, z toho přes 300 milionů by mělo jít právě na systém rozpoznávání obličejů. Systémy by měly být zavedeny do konce roku 2020. Za loňský rok odbavilo brněnské letiště více než 400 000 cestujících, ostravské o zhruba 150 000 lidí méně. Z letiště v Pardubicích odlétlo loni asi 50 000, z Karlových Varů 25 000 lidí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

asijo ( 22. července 2017 12:27 )

Za to můžeme poděkovat agresivní politice USA,že rozesr*ali celý svět.

sores ( 22. července 2017 10:57 )

To o něčem svědčí, je prostě definitivní konec MÍRU!!!!!! Už aby byl konec světa nežli žít v neustálém strachu kdo mně oddělá!!

Zobrazit celou diskusi