Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Magda: Odvezl mě, svázal a chtěl pohřbít. Sexbyznys mě málem stál život

„Křik vám nepomůže, když v okolí není nikdo, kdo by ho slyšel,“ říká Magda (Ilustrační foto)
„Křik vám nepomůže, když v okolí není nikdo, kdo by ho slyšel,“ říká Magda (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: zzu - 
23. července 2017
05:02

Erika (23) a Iveta (26) – dvě ženy, které spojuje jedno, sexbyznys. Rozhodly se pro práci, která s sebou nese nejedno nebezpečí. A zdaleka to nejsou jen pohlavní choroby. Magdu se jeden z jejích klientů pokusil zahrabat v chatové osadě. Ivetu skupinově znásilnili. Těmto ženám pomáhá organizace Rozkoš bez rizika (R-R), která shrnuje bezpečnostní tipy a rady pro ženy pracující v sexbyznysu.

„Stalo se to asi před dvěma, třemi roky, když jsem ještě byla v Teplicích. Zastavil mi osobák a v něm Němec. Odvezl mě do chatové osady za městem. Dovlekl mě do jedné zahrady, svázal mě a chtěl mě zahrabat do země,“ popsala Magda v publikaci „S tebou ne“.

„Popadl rýč a začal rýt díru. Křičela jsem, ale nikdo nikde nebyl. Když už jsem myslela, že to je můj konec, přijela na chatu celá rodina s dětmi a násilník utekl. Poučení – nechoďte na odlehlá místa. Křik vám nepomůže, když v okolí není nikdo, kdo by ho slyšel,“ dodala Magda.

Iveta (26) zažila skupinové znásilnění

„Stalo se to před čtyřmi roky, byla jsem mladá a chtěla si hrozně rychle vydělat peníze. Přijel chlap, že prý se mu moc líbím a že mě vezme na večeři a pak do hotelu, ať to má trochu úroveň. Úroveň to fakt mělo. O večeři jsem si mohla nechat tak akorát zdát, hned mě zatáhl na pokoj, kde na mě čekalo dalších pět chlapů na úrovni,“ uvedla v publikaci Iveta.

„Nedali mi žádné peníze a ještě jsem byla ráda, že mi neukradli těch pár korun, co jsem měla v kabelce,“ dodala Iveta.

Ženám je v bezvýchodných situacích oporou organizace Rozkoš bez rizika, mohou se nechat testovat na pohlavně přenosné choroby, ale dostanou tady třeba i právní radu, nebo se dozvědí, jak se mají správně bránit násilí. V případě zájmu pomohou ženě při odchodu ze sexbyznysu.

Podle ředitelky Rozkoše bez rizika Hany Malinové je mezi ženami o jejich služby zájem. Byť se v nejstarším řemeslu ženy rychle střídají, tak si klientky předají informace a služby centra využijí. Hlavní hodnota, kterou R-R nabízí, je podle Malinové zdraví. „Nabízíme základní hodnotu – zdraví. To je něco, co zajímá všechny. Naše klientky se můžou ocitnout v nějakém riziku, protože všichni muži chtějí samozřejmě bez kondomu,“ uvedla pro Blesk.cz Malinová.

Na prvním místě zdraví

„Apelujeme na to, že zdraví a zajištění dětí do budoucna je to nejdůležitější. To se nám daří. Je to velmi sociálně a vzdělanostně heterogenní skupina. Takže ne všechny to vnímají.  Zájem ale je jak o zdravotní služby, tak o právní nebo sociální poradenství. Tam radíme jak třeba pokračovat po odchodu ze sexbyznysu, máme dluhové poradenství -  často to jsou ženy, které mají svoje dluhy, nebo dluhy po manželství,“ popsala činnost organizace Malinová.

Podle ředitelky, ale Rozkoš bez rizika nemůže být tím, kdo bude ženě říkat, co má dělat. Pokud chce změnit život, musí prý chtít sama, jinak by taková změna neměla dlouhého trvání. Průměrně ženy vydrží dělat tuto práci sedm let. I tam může nastoupit R-R, aby jí pomohl na nové cestě. Z průzkumu, který společnost dělala, vyplývá, že ženy, které řemeslo opustily, nechtějí mít nic společného ani s centrem, které jim pomáhalo. Potřebují prý svoji minulost celou zahodit a jít dál.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jany ( 23. července 2017 16:34 )

ale maji jinou moznost. jen je to ene pohodlne, jit do prace

aIIahakbar ( 23. července 2017 13:22 )

 Nechoďte na odlehlá místa, ale na veřejných vás nikdo za prachy mr.dat nebude. PS: Němci jsou úchyláci od jak živa a ví se to o nich. Měl ji ještě pochcat a posrat.

jany ( 23. července 2017 09:53 )

ja vim, ze byt kurvou je tezke, ale chtit po lidech, co cele dny makaji normalne a chovaji se v mezich zakonu, aby soucitili s hrabivymi stetkami, nevim

jany ( 23. července 2017 09:51 )

aha takze "Nedali mi žádné peníze" byl tne problem, ne ze by sex nechtela

havran2 ( 23. července 2017 07:02 )

Mohla si za to sama,co si stěžuje ?

Zobrazit celou diskusi