Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přítel Lenky napadené v Hurghadě: Křičela a on ji bodal. Všechno jsem to viděl

Autor: kal, vei, jer - 
16. července 2017
19:35

Nejdřív si myslel, že je to masér nebo prodavač. Pak si ale všiml nože a slyšel svoji lásku křičet. Přítel Lenky (36) pobodané v Hurghadě vůbec poprvé popsal, jak vypadal útok na účetní z Rakovnicka v luxusním hotelu v Egyptě. Detaily řekl v neděli České televizi, tvář na kameru ale ukázat nechtěl. Na záběru z něj byla jen ruka, kterou si při útoku poranil.

„Všechno jsem to viděl, bohužel. Nejdřív jsem vůbec nevěděl, co dělá. Myslel jsem, že je to nějaký masér nebo že nám chtějí něco jen nabízet. Najednou jsem viděl, že vykřikla, že má v ruce něco a bodá ji. Tak jsem stál, on na mě zakřičel. Ji nechal, šel proti mně,“ řekl muž pro ČT. Ruku si poranil, když za útočníkem vyběhl.

„Všichni lidi, co tam byli okolo, se snažili... Ale přece jenom asi trvalo déle, než přijel doktor. Přišlo nám to hrozně dlouho. Chtěli bychom co nejdřív domů, kdyby to šlo. Všichni nám drží palce,“ dodal muž.

„Subjektivně se cítí lépe než v sobotu,“ řekla Blesk.cz o Lence velvyslankyně Veronika Kuchyňová Šmigolová po ranních vyšetřeních pacientky. Už dříve ji prohlédli čtyři profesoři a navštívil ministr zdravotnictví, na noze a zádech má několik řezných a bodných ran. Žena s okolím komunikuje, ale lékaři jí kvůli zraněním museli nasadit léky.

„Určitě dostává nějaké léky na zředění krve, protože měla kolem ran nějaké krevní sraženiny, tak aby se rozpustily,“ uvedla velvyslankyně. Přítel se synem i matkou, která za Lenkou přiletěla, bydlí teď na náklady egyptské vlády v hotelu nedaleko nemocnice. Pobodaná Češka má na léčení v Egyptě zůstat zhruba týden, původně měla přitom odletět v sobotu.

Video  Krvavý útok v Egyptě: Mrtvé Němky a zraněná Češka  - Twitter, Reuters a Hudba: Streets of Cairo, Studio Fontána, spol. s r.o.
Video se připravuje ...

„To, že se egyptské úřady takto starají, je, myslím, gestem, které je v tuhle chvíli zcela na místě. Nicméně stále doufáme, že se zdravotní stav mé sestry zlepší natolik, aby byl možný transport zpět do České republiky,“ uvedl pro Blesk.cz bratr napadené Češky.

V egyptské Hurghadě byla po pátečním útoku zpřísněna bezpečnostní opatření. Policejní hlídky jsou kolem hotelů i na silnicích. Útočník nožem zabil dvě Němky a zranil čtyři ženy, kromě Lenky jde o dvě Arménky a jednu Rusku.

Vše o útoku v Hurghadě čtěte zde

montevideo ( 17. července 2017 21:06 )

102 mrtvých - 10.10.2015: 2 výbuchy v centru Ankary; 52 mrtvých - 11.5.2013: 2 pumové exploze v Reyhanli; 37 mrtvých - 13.3.2016: Exploze v centru Ankary; 36 mrtvých - 28.6.2016: Střelba a výbuchy na istanbulském Atatürkově letišti; 33 mrtvých - 20.7.2015: Sebevražedný atentátník zaútočil na kulturní středisko ve městě Suruç; 32 mrtvých - 20.11.200: 2 mohutné výbuchy v Istanbulu na britské cíle; 28 mrtvých - 17.2.2016: Výbuch nastraženého vozidla s bombou v centru Ankary; 27 mrtvých - 15.11. 2003: 2 nálože v autech explodovaly před synagogami v centru Istanbulu; 13 mrtvých - 12.1.2016: Výbuch v historickém centru evropské části Istanbulu

kardinal25 ( 17. července 2017 11:23 )

urcite koukal po jinejch zenskejch a chtel je pichat

Monikay ( 17. července 2017 10:17 )

Jsem ráda že to paní Lenka hlavně přežila.

bluedream ( 17. července 2017 08:33 )

Kdyby se mi stalo něco podobného, silně by to otřáslo mou důvěrou v partnera, který tam stál jak trubka, neochránil mne a nezakročil. To bych asi nerozchodila.

iFender ( 17. července 2017 05:33 )

Osobne jsme si dali v rodine zakaz cestovat do muslimskych zemi.Modre more a pisek neni jen Turecka riviera,Egypt a etc.Vsichni kdo neni hluchy a slepy vi,co se v techto zemich uz stalo a porad se tam jezdi jako by se nechumelilo. Kazdy si muze promyslet jestli ano ci ne.Kdyzse me tam tak hodne chce ,ze navydrzim s telem tak prosim,ale potom si neztezuj.Cestovani bylo a bude tak trochu dobrodruzstvi,ale tam kde me nenavidi nejezdim.

Zobrazit celou diskusi