Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zdrogovaný muž rozmlátil v Mladé Boleslavi devět autobusů tyčí. Vrátný utekl

Autor: zzu - 
16. července 2017
17:45

Nekompromisní útok zdrogovaného muže zažil v noci na neděli Dopravní podnik Mladá Boleslav. Agresor zdemoloval čelní skla hned devíti autobusů, navíc chtěl napadnout i vrátného, který se mu ale stihl schovat. Jenom na autobusech škoda přesáhne půl milionu korun. 

„Stalo se to kolem půl čtvrté ráno. Zřejmě zfetovaný Polák napadl někoho na autobusáku a dotyčný zavolal policii. Mezitím ten feťák vzal tyč a rozbil okna devíti autobusů. Pak šel napadnout tou tyčí vrátného,“ uvedl pro Blesk.cz ředitel Dopravního podniku Mladá Boleslav Marek Džuvarovský, který kvůli incidentu přerušil dovolenou.

Pachatel ale mezitím vyrazil okno budovy samotného podniku a začal řádit vevnitř. „Vniknul do skladu do místa kde jsou žárovky, oleje a podobně. Všechno rozházel, vzal minimax, tím minimaxem všechno postříkal. Rozbil vchodové dveře. Dostal se do dvou kanceláří, rozbil nějakou skříň a začal demolovat. Samozřejmě celou dobu sháněl vrátného, ten byl naštěstí schovaný, pak dorazili policisté,“ popsal Džuvarovský situaci, při které podle jeho slov šlo vrátnému o život.

Škoda jen na čelních sklech bude přibližně půl milionu korun Škoda jen na čelních sklech bude přibližně půl milionu korun | https://www.facebook.com/DopravniPodnikMladaBoleslavIi/

Policie útočníka zadržela

„Bylo nám to nahlášeno ve tři hodiny a osmnáct minut v noci, pachatel se vloupal do dopravního podniku a poničil přední výplně u několika autobusů. V současnosti je zadržen a případ si převzali kriminalisté,“ potvrdila incident pro Blesk.cz policejní mluvčí Středočeského kraje Štěpánka Zatloukalová.

Na čelních sklech počítá podnik škodu přibližně 550 tisíc korun. Další škoda je na zařízeních, bude potřeba i vymalovat, přesný rozsah škod tak ještě není známý. Podle ředitele by to měly být další desetitisíce korun. Škody společně s dopravním podnikem sepíší v pondělí kriminalisté.

Doprava bez omezení a autobusy zadarmo

„Máme plný provoz mimo školních autobusů. Tímto nám chybělo asi 5 autobusů, ale povedlo se sehnat tři z Dopravního podniku Liberec a dva nám půjčí společnost Busline. Tyto autobusy budou jako náhradní, ale budou je řídit naši řidiči,“ vysvětlil Džuvarovský.

Autobusy cizích společností jsou ale bez odbavovacího zařízení Dopravního podniku Mladá Boleslav. Podle ředitele budou lidé v těchto autobusech jezdit zadarmo. Obvyklá cena za pronájem je navíc 1500 korun na den. Poškozené autobusy by měly dostat nová přední okna přibližně za 10 dnů. 

brejlak ( 16. července 2017 19:40 )

Kdyby měl vrátný ostře nabitou zbraň mohl učinit přítrž řádění po prvním nebo druhém rozbitém skle a mohli jsme ušetřit za živení agresora. Peníze za škodu stejně nikdy neuvidíme. Bohužel i tady jsme humanisté.

moiaza ( 16. července 2017 19:26 )

V zemi naších přátel, v zemi agresora, by rozbil maximálně 1 autobus. Více by nestihl. Kulka by ukončila jeho řádění.

Zobrazit celou diskusi