Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Šílené, ale dovolenou si zkusíme užít.“ Češi po útoku odletěli do Hurghady

Autor: Jessica Lutišanová - 
15. července 2017
11:15

Těšili se na dovolenou u moře, jenže útok v egyptské Hurghadě jim zkazil radost. Útočník ve dvou hotelových resortech pobodal šest lidí, dvě Němky při tom zemřely. Mezi zraněnými je i Češka (36). Blesk v noci na sobotu sledoval atmosféru na pražském letišti Václava Havla, kde cestující čekali na svůj let právě do Hurghady.

O útoku v letovisku, kam mají namířeno, se čeští cestující dozvěděli pár hodin před odletem. Přesto se rozhodli do letoviska odcestovat. Většina z nich měla zájezd s cestovními kancelářemi Exim Tours a Blue Style. První letadlo s Čechy odlétalo v 0:50, druhé hned za ním v 1:00.

Terminály se začaly plnit už dvě hodiny před odletem, kdy se pasažéři řadili k odbavovacím přepážkám. Blesk sledoval, jestli si na poslední chvíli přímo na letišti někdo let nerozmyslí. Ale nakonec všichni, kteří na Ruzyni dorazili, odletěli.

Podívejte se na video z odletu Čechů:

Video  Češi do Hurghady letí i po útoku na turisty. Odradit se nenechali.  - Blesk - Karel Kopáček
Video se připravuje ...

Obavy a strach

Někteří se útoku navzdory na dovolenou těšili, další přiznávali obavy. „Je to šílená událost. Přemýšlela jsem o tom, jestli let zrušit, ale jede nás sedm, ta dovolená stála plno peněz, tak teď to nemůžeme už jen tak ukončit. Pokusíme si i tak dovolenou užít,“ řekla Blesku seniorka Libuše Javorská (72) z Horoměřic.

Další turisté se zase řídí heslem, že co se má stát, to se stane. „My věříme na osud. Je to sice nepříjemná událost, ale může se to odehrát kdekoliv. Snad se nám nic podobného nestane,“ podělil se o své pocity Roman Pech (55) z Drnku na Kladensku.

Podívejte se na útok v Egyptě:

Video  Krvavý útok v Egyptě: Mrtvé Němky a zraněná Češka  - Twitter, Reuters a Hudba: Streets of Cairo, Studio Fontána, spol. s r.o.
Video se připravuje ...

„Není se čeho bát, může se to stát kdekoli“

Najdou se dokonce i tací, kteří si z tragické události nic nedělají. „My se nebojíme vůbec, není se čeho bát. Může se to stát přeci kdekoliv, nejde to takhle brát,“ uvedli partneři Jana Sedláčková (24) a Radek Šolc (27) z Ostravy. Nebojí se ani rodina Stýblových. „My si z toho nic neděláme. Lítáme tam už 18 let,“ řekli.

Vše o útoku v Hurghadě čtěte zde

patt21 ( 16. července 2017 04:18 )

 Chce to pevné nervy. Ale každý svého štěstí strůjcem.

montevideo ( 15. července 2017 18:58 )

Ze všech zdrojů. Všude zdůrazňují, že Němky nebyly turistky, ale v Hurghadě žily a chodily na hotelovou pláž.

altamira ( 15. července 2017 18:41 )

A tuto informaci jste se dozvěděl z jakého zdroje? Všude píšou, jen že napadl a ubodal turistky, např. "Policie identifikovala muže, který ubodal dvě turistky a čtyři včetně jedné Češky zranil, jako 28letého Egypťana"...

sores ( 15. července 2017 18:09 )

Když to češi zruší od cestovky neuvidí zpět ani kačku,jelikož je to z jejich strany dobrovolné! Navíc na to šetří celý rok i několik let. Boháči se Egyptem nezahodí, ti jezdí na nóbl destinace!!!

montevideo ( 15. července 2017 17:45 )

Němky tam nebyly jako turistky, ale žily tam.

Zobrazit celou diskusi