Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kvůli pádu střechy v České Třebové stíhá policie 2 lidi. Má jít o projektanty

Autor: ČTK, deb - 
10. července 2017
15:05

Policie kvůli lednovému pádu střechy sportovní haly v České Třebové trestně stíhá dva lidi pro obecné ohrožení z nedbalosti. Podle České televize jde o projektanty. Konstrukce se zřítila 14. ledna při florbalovém zápase, všichni lidé stihli utéct. Koho konkrétně stíhá, zatím policie odmítá uvést, řekla ČTK mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

„Rozhodnutí nebylo doručeno všem oprávněným osobám a z tohoto důvodu nemůžeme podávat více informací,“ řekla Vilímková. Zatím není jasné, zda by se mohl počet obviněných rozšířit.

Střecha spadla několik dní po kolaudaci, v hale tehdy bylo 80 lidí. Celková škoda byla vyčíslena zhruba na 16 milionů korun.

Hejtmanství objekt postavilo za 58 milionů korun pro Vyšší odbornou školu a Střední školu technickou, která už neměla dostačující tělocvičnu. Pádem konstrukce byla poničena palubovka, světla, elektroinstalace a vnitřní vybavení, například ozvučení, vzduchotechnika či speciální gumový povrch, který byl na podlaze při turnaji florbalistů. Poničenou stavební část kraj reklamuje u dodavatele stavby, vybavení by mělo být nahrazeno z pojištění.

VIDEO: Podívejte se na lednový pád střechy v nové hale
Video  V nové hale v České Třebové se zřítila střecha. 80 lidí prchalo.  - TVCOM.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi