Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pes a liška uvízli v noře v Českém ráji. Záchranáři o jejich život bojují týden

Autor: jer, ČTK - 
9. července 2017
16:20

Sedmý den bojují záchranáři o život psa a lišky v zavalené noře v Českém ráji. Zvířata teď mají poslední šanci se dostat ven. Potřebují ale především klid, vyhrabat by se měla sama. Informují o tom záchranáři ze spolku Olomouc rescue, kteří se na záchraně zvířat podílejí.

Lovecký border teriér se zaběhl do nory k lišce v pondělí, obě zvířata zůstala zavalena. V sobotu se hasičům podařilo zával uvolnit, aby zvířata měla možnost se sama podhrabat ven. Podle záchranářů ale potřebují absolutní klid. Vyzývají proto, aby se lidé ke skále poblíž Skalan nepřibližovali.

„Pes a liška, pokud nebude klid, hrabat nebudou. Nikdo se k místu nepřibližujte, je to poslední šance, jak se zvířata mohou dostat ven,“ uvedli záchranáři Rescue Olomouc na Facebooku.

Na místo nainstalovali fotopast, která odhalila, že od sobotního odpoledne zvířata vyrušil reportér a také žena s malým chlapcem.

hahapch ( 9. července 2017 21:09 )

ano také to stále sledujeme jsme z toho neštastní, kvůli lidské blbosti ted trpí zvířata jak pes i liška, kdyby byl pes na vodítku neběhal by za liškou a ta by tam tak nevběhla že se to sesypalo, i když tam měla pelech určitě lezla pomaleji, ted tam pomalu umírají kvůli debi...mu majiteli a reportérovi s ženskou a děckem, krá.. jedna hlavně že hlásili nechodit tam!, musí mít absolutní klid aby hrabali se ven, ona tam ještě pošle dítě copak si neuvědomila že jej tam může zasypat a nedostane se ven už nikdo, to snad není možné jak jsou lidé blbí a neuposlechnou ani výzvy, chudáci zvířata je nám jich moc líto, snad se stane zázrak a vyhrabou se ven jenže není jasné zda pes není zasypán že se nemůže pohnout nebo zraněn a nemůže hrabat, týden bez vody je zesláblí, dlouhé utrpení než příjde konec

naidka ( 9. července 2017 20:11 )

Před chvílí byla reportáž v TV. Liška a pes jsou v jakési průrvě ve skále, záchranáři odstranili kameny od vchodu, mají tam kamery, byl vidět i liščí pelech a slyšet štěkot psa, ale víc dělat v úzké skulině nemohou, natáhli ochranné pásy, aby tam nikdo nechodil a nechají tomu volný průběh, snad se zvířata mezi sebou nějak "domluví".

cyrilko ( 9. července 2017 19:46 )

Skurvený polovníci. Chudák pes a líška.

mart33 ( 9. července 2017 19:27 )

Doufám že majitele toho čokla budou řešit uřady ohledně týrání zvířat - lišky.

kukuku ( 9. července 2017 18:36 )

Najmout agenturu, udělat jim mítink, aby liška s čoklem kooperovali a pak si synergické hrabání užijí a nakonec to dají, což je posune na vyšší level.

Zobrazit celou diskusi