Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejtragičtější den na silnicích: V sobotu zemřelo při nehodách 9 lidí

Autor: mah - 
25. června 2017
08:39

Česko za sebou má dosud nejtragičtější den. Dopravní nehody si první víkendový den podle policejních statistik vyžádaly devět lidských životů, to je letos zatím nejvíce v jednom dni. Na silnicích umírali lidé v autech, motorkáři i chodci. Předchozí smutné prvenství držel pátek 16. června, kdy zemřelo šest lidí. 

V sobotu zemřeli dva lidé v Pardubickém a Libereckém kraji, jednu oběť si vyžádaly nehody v Karlovarském, Plzeňském, Ústeckém, Královéhradeckém a Olomouckém kraji.

Z hlediska měsíců byl letos zatím nejtragičtější květen se 42 usmrcenými, nejméně bylo únorových 28 mrtvých. V červnu včetně soboty podle dostupných policejních čísel na silnicích zahynulo už 49 lidí.

V sobotu například zemřel sedmadvacetiletý muž na dálnici D46 u Olšan na Prostějovsku, kterého srazila dodávka. Další, jednapadesátiletý chodec, nepřežil střet s nákladním automobilem na silnici druhé třídy mezi obcemi Libel a Častolovice na Rychnovsku. Smrtelná zranění utrpěl řidič u obce Lomnice na silnici ze Sokolova směrem na Kraslice, který narazil s autem do stromu. V severních Čechách zemřeli dva motorkáři – nedaleko Provodína na Českolipsku sedmapadesátiletý motocyklista a další v Ústí nad Labem. Automobilista zahynul při dopravní nehodě mezi obcemi Spálené Poříčí a Struhaře na Plzeňsku.

Tragický byl i minulý víkend:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 25. června 2017 13:45 )

Nevadí. Příliv uprdlíků, kteří sem po volbách přitáhnou tenhle úbytek hravě mnohonásobně nehradí.

Ebba ( 25. června 2017 11:09 )

já se vůbec nedivím, včera vyjelo dost prasat...plná čára i dvě plné jakoby nebyly , tlačí na auto, předjíždí prostě všude...jen za našich 20 minut jízdy to bylo několik idiotů, kteří se tak, tak stačili zařadit zpět ...zakomplexovaní idioti, kteří si musí něco dokazovat v silném autě...bez auta jsou určitě pěkní slaboši

moiaza ( 25. června 2017 11:01 )

Člověk je jediný tvor na planetě, který si nedokáže vzít ponaučení z neštěstí druhých. Člověk je tvor dokonalý, kterému se přece nemůže nic stát. Člověk je prostě geniální tvor.

ttom ( 25. června 2017 10:15 )

Nedodržování rychlosti, to je hlavní problém. Už jsem to psal několikrát. Dokud to se bude tolerovat, tak lidé budou na silnicích umírat. Jsem z Mohelnice a tady je to katastrofa. V obytné zóně, kde je rychlost dopravní značkou omezena na 30 km/h, jede mladík v Golfu odhadem osmdesátkou. Dopoledne jsem šel z nákupu přes silnici po přechodu pro chodce u Penny marketu na Nádražní ulici a byl jsem na přechodu v polovině a řítil se takovej kripl červenej Hyundai. Bylo evidentní, že nechce zpomalit, natož zastavit, tak jsem musel pohotově udělat kroky zpět, aby mohl projet. Ten řidič dělal že mě nevidí a čuměl na druhou stranu. Kdyby tam šel přes přechod důchodce, nebo matka s kočárkem, tak ten Hyundai je smete. Policie sice v Mohelnici je, ale stoupne si k městskému hřbitovu pod stromy do stínu a budou buzerovat slušné řidiče, jestli mají ten či onen obvaz v lékárničce prošlej lhůtou, nebo ne.

Zobrazit celou diskusi