Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V Česku ubývá vražd. V Evropě jsme ale výjimkou, za hranicemi vraždí 5x víc

Autor: bud - 
30. května 2017
05:13

Počet vražd v Česku dlouhodobě klesá, například loni jich bylo 136, což je nejnižší počet za posledních 25 let. Při srovnání s ostatními státy Evropy nicméně patříme k průměru. Vůbec největší počet vražd při přepočtu na obyvatele je dlouhodobě v Litvě, a to až 7 na 100 tisíc obyvatel.

Dlouhodobě nejvíce vražd má Litva, tam je každý rok zavražděno přibližně 6 až 7 lidí na 100 tisíc obyvatel. V Česku je tento počet asi šestkrát menší. Nejlépe je na tom Slovinsko, Německo a Španělsko, kde se počet pohybuje pod jedním zavražděným na 100 tisíc. Celkem bylo v EU zavražděno nebo napadeno (s následkem smrti) bezmála 5000 lidí. Nejvíce jich bylo v Francii (792).

Vražd a násilných smrtí v Česku dlouhodobě ubývá. Loni jich bylo „jen“ 136, což je nejméně za posledních 25 let (v roce 1991 bylo zavražděno 107 lidí). V letech na přelomu tisíciletí se vraždilo i dvakrát častěji, nejvíce vražd zaznamenal rok 1998, a to celkem 313.

Vraždy a trestné činy v Česku Vraždy a trestné činy v Česku | Archiv CNC

K poslední vraždě došlo v Česku před pár dny v Chomutově:

Češi spíš umírají „vlastní rukou“

Pro srovnání, počet sebevražd je u Čechů desetkrát vyšší, ročně se jich zabije zhruba 1500. Poslední čísla jsou za rok 2015, kdy šlo o 1384 sebevrahů.

Jak jsme na tom ve srovnání s ostatními státy Evropy? Podívejte se na datovou mapu:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rego- ( 30. května 2017 10:19 )

Jo Češi..to vždy byl a je odjakživa lidský hnůj..Je to zparchantělá kombinace lůzy s lůzou někdy z roku dva a bohužel z toho omylem vznilkl nedopatřením tento lidsky odpad co si říká ČECH..netvrdím,že všichni jsou špatny,i já jsem čestny,spravedlivy a slušny,ale většina čechačků je mozkově postižená,zakomplexovaná řekl bych až chorobně zlá a zavistivá škodolibá lůza ,živící se jen zlodějnou,podvodama,intrikama,lží,pomluvama,falší a svou primitivní debilitou.Škoda že to Hitler nedotahl do konce...Ještě že tam v tom bordelu nežiju!!!! Mě dělá společnost moře a ranč.Než žit hodinu v Česku ,tak raděj v poušti cely život

Hidden-object ( 30. května 2017 09:27 )

Když pominu dementní ,uchylné a zlostné přispěvky zde od lůzy a primitivů,které nemají vahu ani pírka,tak je zcela jasné,že p.Kajinek sice darebak a zloděj byl (kdo ne v ČR že..),ale každy dojde dřive nebo později rozumu(možná),ale jedno je jisté že skutečně jen ten kdo nechce,nebo na to nemá IQ nevidí,že KAJINEK NIKDY NEVRAŽDIL ,mají v tom prsty cikansopolicajtské mafie a p.Kajinek byl pouze obět!!!!Máme skvělého prezidenta ,ktery to viděl a když nekonají zkorumpované uřady,jednal p.Zeman sám.Bůh mu dej sílu a zdraví .Stejně jako p.Babišovi a zbav nas Bože kretenů jako jsou Sobotka,Kalousek a jim podobny.Bohužel Česky narod je v mnoha směrech jen o zlodějích,korupčníkách,intrikanech,samolibích individuí a blbců,co si myslí že sežrali moudrost světa viz.zubate vejce Sralbotka a spousty priblblů zde a diky tomu jde ke dnu,stejně jako ubožaci Top 09,ČSSD,atd..Tedy pane Kajinku,přeju aby jste v tom bordelu dokázal svou nevinu a šmejdi pujdou pěkně sedět!!!Možná..A když ne sedět,tak alespom bezesné noci pro zmrrdy!!! KRETENI a idioti diskuteři a debilové,(až na pár vyjimek,co máte v hlavě mozek) a ne howna...Na vaše názory,které těžce cucáte z dementních hlav vam všichni z vysoka serrou a proto si tu pište co chcete. Štěkejte,zuřte,uražejte,vypisujte hovadiny..stejně NIC NEZMĚNITE CHA CHÁÁÁÁÁÁ ,Kajinek je jednička a pokud vubec zabil ten plzenskej cikánskej odpad,tak je jen škoda,že jich nesejmul co nejvíc!! A mimochodem pan Zeman a pan Babiš jsou jedničky a národ je miluje

bizon_pepa ( 30. května 2017 08:12 )

Vzhledem k tomu, že tu nejsou muslimáci, tak tu musí být míň vražd. nic-nez-pravda: V čem jsou jedničky? To že vypije víc než ostatní je soutěž pro puberťáky.

nic-nez-pravda ( 30. května 2017 07:47 )

KRETENI a idioti diskuteři a debilové,(až na pár vyjimek,co máte v hlavě mozek) a ne howna...Na vaše názory,které těžce cucáte z dementních hlav vam všichni z vysoka serrou a proto si tu pište co chcete,protože to že kripl Klíma je kripl Klíma a že Kajinek byl a je nevinný stejně nikomu nevyvrátíte,nadávejte si tu na něj jak chcete lůzo Štěkejte,zuřte,uražejte,vypisujte hovadiny..stejně NIC NEZMĚNITE CHA CHÁÁÁÁÁÁ ,Kajinek je jednička a pokud vubec zabil ten plzenskej odpad,tak je jen škoda,že jich nesejmul co nejvíc A mimochodem pan Zeman a pan Babiš jsou jedničky a národ je miluje

rockyshowman ( 30. května 2017 05:56 )

Kolik vražd bylo od roku 1964 do 1989?

Zobrazit celou diskusi