Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Řidič vjel na novou silnici, zničil asfalt i svodidla. S dírou v nádrži uháněl pryč

Autor: ČTK, bk - 
25. května 2017
15:00

Škodu za šest milionů korun způsobil pětatřicetiletý řidič, který ve středu i přes zákaz vjezdu vyrazil s kamionem na opravovanou silnici přes Červenohorské sedlo. Nákladní automobil tam poškodil nový asfalt, svodidla i stavební stroj, řekla ve čtvrtek policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

„Řidič nákladního vozidla nerespektoval dopravní značení, kterým je označená uzávěra jižní části sedla, kde probíhá rekonstrukce. Muž přijel až do míst, kde probíhala pokládka nového povrchu vozovky,“ uvedla Neubauerová.

Když se řidič pokoušel kamion otočit, narazil do svodidel a pracovního stroje, jemuž poškodil dveře a rám. „Na nákladním vozidle byla při střetu s pracovním strojem poškozena kabina, návěs a palivová nádrž, ze které začala na nový asfalt vytékat nafta,“ řekla Neubauerová.

Řidič však navzdory díře v nádrži odjel směrem na Jeseník. Policistům se ho podařilo zastavit až v Domašově, což je část obce Bělá pod Pradědem. „Protože při úniku nafty došlo ke znehodnocení čerstvě položeného asfaltového povrchu, je v tuto chvíli způsobená škoda vyčíslena na zhruba šest milionů korun,“ podotkla Neubauerová.

Za porušení zákazu vjezdu na opravovanou silnici dostal řidič kamionu na místě pokutu. „Další jeho jednání policisté šetří jako škodní událost,“ dodala mluvčí.

Důležitá silnice přes Červenohorské sedlo spojuje Jesenicko se Šumperskem. Letos má skončit náročná rekonstrukce jižního svahu. Navázala na dokončenou opravu komunikace po opačné straně kopce, která byla uvedena do provozu v roce 2008. Kvůli opravám musí jezdit řidiči po objízdných trasách.

VIDEO: Podívejte se, jak to vypadalo na místě čtvrteční nehody na dálnici D1.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi