Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rána, kouř a kyslíkové masky! Letadlo s Čechy nouzově přistálo v Mnichově

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jessica Lutišanová - 
16. května 2017
05:33

Chaos a strach o svůj život! To zažívali v neděli čeští cestující, kteří letěli z Prahy na dovolenou do tuniské Djerby. Letadlo společnosti Tunisair se ve vzduchu dostalo do potíží a muselo urychleně přistát na letišti v Mnichově. Nepříjemný zážitek Blesku popsal jeden z pasažérů.

Plánovaný let se začal komplikovat už na letišti v Praze. „Letěli jsme s půlhodinovým zpožděním, ale nikdo nám neřekl důvod. Když jsme byli asi půl hodiny ve vzduchu, najednou byla slyšet obrovská rána,“ popsal Blesku děsivý zážitek cestující Martin.

„Všude bylo spousta kouře. Nikdo nevěděl, co se děje, byl to zmatek. Vylítly kyslíkové masky a stevardi byli úplně zaražený,“ pokračoval. „Nikdo s námi nekomunikoval, letadlo se chvíli klepalo, lidi byli hysterický a každý si navlíknul kyslíkovou masku.“ Pilot pak českým pasažérům oznámil, že přistane na nejbližším letišti v Mnichově.

„Když jsme přilítali, tak jsem viděli z okýnek, jak se ze všech koutů sjíždějí hasiči. Jakmile jsme zastavili, letadlo obklopili a my nesměli ven. Až po nějaké době nás pustili do letištní haly, kde jsme strávili několik hodin čekání,“ dodal ještě šokovaný Martin. Důvod k nouzovému přistání byl podle Martina údajně výbuch agregátu. Piloti museli ihned přistát, protože v celém letadle nešel vzduch.

VIDEO: Malé letadlo havarovalo uprostřed města. Zavadilo o o elektrické vedení.

Co na to cestovka?

„Letadlo společnosti Tunisair mělo na lince z Prahy technickou závadu, a jelikož bezpečnost cestujících je na prvním místě, tak došlo k nouzovému přistání v Mnichově. O všechny cestující, kteří byli na palubě, bylo postaráno na letišti. Dostali poukázky na jídlo a pak je náhradní letadlo dopravilo do cílové destinace,“ řekl Blesku mluvčí Blue Style Václav Nekvapil.

Fotogalerie Divnolidi v MHD 110 fotografií

vivienne ( 16. května 2017 11:19 )

Už bych s Tunisair nikdy neletěla. Přestože let zpět byl celkem příjemný, cesta tam mě i po letech nahání husí kůži! Krátce po startu se celé letadlo třáslo a jakoby praskalo "ve švech", k tomu totální tma a nehorázně těsno. Kolena jsem měla zabořena do sedačky před sebou a po přistání jsem několik minut nebyla schopna se narovnat!!! Létala jsem donedávna často a pravidelně, ale takový beznadějný pocit jsem nikdy nezažila. Turbulence příjemné sice nejsou, ale krom jednoho letu, kdy trvaly téměř nepřetržitě 1,2 hod. se těch pár okamžiků dalo vydržet. S Tunisair,i bez turbulencí,jsem však měla pocit, že se každou chvíli zřítíme

ejvm1712 ( 16. května 2017 09:27 )

Martin se snaží proslavit na nehodě a potížích letadla. To bude asi pěkný chudák.

libor15 ( 16. května 2017 07:32 )

geastrum1 ( 16. května 2017 06:28 )

Tak první akci z bojovky maji za sebou, ted se modlit aby je tam nepostříleli, a pak šťastnou cestu domů....!

Zobrazit celou diskusi