Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Je to zázrak, těším se na svobodu!“ První slova Kajínka po oznámení milosti

Autor: val - 
13. května 2017
15:03

Dvojnásobný vrah Jiří Kajínek se pravděpodobně za pár dní dostane po 23 letech na svobodu z vězení. Vděčí za to prezidentovi Miloši Zemanovi, který mu chce udělit milost. Deník Právo přinesl v sobotu přepis telefonického rozhovoru se samotným vězněm, který byl odsouzen na doživotí.

Z rozhovoru plyne zřetelné nadšení Kajínka z rozhodnutí prezidenta. Téměř na každou otázku odpovídá tím, že se těší na svobodu. „Nejde to vypovědět slovy. Jsem nadšený! Ale zatím jsem stále ve vězení. Pořád je to neuvěřitelné,“ řekl deníku.

Jako první po propuštění chce jet domů. „Těším se na svobodu, to obsahuje úplně všechno. Na normální, klidný život na svobodě,“ odpověděl na dotaz, na co se nejvíc těší. O své bezpečí na svobodě se prý neobává. Stejně tak změn, které se za posledních 23 let udály. Zatím nemá jasno, kde bude žít a pracovat, ale těší se na soukromí.

O co šlo v případu Kajínek:
Video  Případ Kajínek přehledně: Vražda, útěk, doživotí a milost od Zemana  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Řekl také, že trvá na své nevině. Nikoho prý nezastřelil a neví ani, kdo to udělal. Miloš Zeman už dříve hovořil o tom, že zvažuje udělení milosti Kajínkovi. Přitom při nástupu do funkce sliboval, že bude milostmi šetřit, žádnou neudělí vězni, který se dopustil vážného trestného činu, a poskytne je jen z humanitárních důvodů lidem se závažným onemocněním.

Ještě před oznámením milosti pro Kajínka navštívila vězně v cele první dáma Ivana Zemanová. Politici napříč spektrem nejsou z rozhodnutí prezidenta nadšeni a hovoří o tom, že jde ze strany Hradu o snahu zastřít jiné palčivé kauzy. Unie státních zástupců ve čtvrtek uvedla, že doufá, „že prezident Zeman bude v případě dalších vícenásobných vrahů při využívání svých pravomocí zdrženlivější“.

Podívejte se na archivní fotky z případu Kajínek:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Limone ( 14. května 2017 02:05 )

Ohledně udělení milosti Jiřímu Kájínkovi si živě dovedu představit, jak ty "vyjebanci pukají vzteky"! V tomto konkrétním případě není absolutně podstatné spekulovat o tom, zda-li trestný čin Kajínek spáchal, ale skutečnost, že i kdyby tomu tak bylo, udělení milosti prezidentem je v souladu s Ústavou Č.R. Ten, kdo má osobní skušenosti s Policií a Justicí, mně bezesporu podpoří v názoru, že Justice je výsměchem lidským právům a kulturního státu a kauza Kájínek je tomu příkladem !! Vzteky se třeba p•••••e, ale rozhodl člověk s mocí a rozumem !!! Karel Rziepel

janetazahro ( 13. května 2017 18:41 )

Jenpromne: kdo to jsou ti tvoji " vsichni " ? Mohl bys nam to nejak specifikovat ?

sores ( 13. května 2017 16:44 )

Mohl pustit vrahy Havel i Klaus proč ne Zeman????? Jaký je v tom rozdíl vážení????? Doživotí mají dostávat ti, co zprzní sexem malé děti a nebo zabijí dítě!!!

satelit ( 13. května 2017 15:35 )

Přeji mu svobodu! Na zinscenované obžaloby a procesy má tato země světový patent a nemusí se týkat jen těžkých zločinů. Podobně přichází lidé o rodiny, majetek i svobodu. Nakonec si dobrovolně sami ukrátí život. Kajínek je statečný. Hlavu vzhůru, hochu! Petr

Zobrazit celou diskusi