Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Jihočech vsadil proti Kajínkovi 200 tisíc. Milosti nevěřila většina sázkařů

Autor: bud - 
11. května 2017
19:40

Češi až do čtvrtka příliš nevěřili, že by prezident Miloš Zeman udělil milost doživotně odsouzenému vězni Jiřímu Kajínkovi. Alespoň podle sázkařů, kteří ve většině případů podávali sázky na to, že Kajínek milost nedostane. Celkem vsadili více než milion korun. Prezident Zeman plánuje své rozhodnutí oznámit v předtočeném rozhovoru večer, podle informací Blesk.cz Kajínka omilostní po návratu z Číny.

Na to, že prezident milost udělí, byl vypsán kurz 2,3, na neudělení pak 1,25. Za každou vsazenou tisícikorunu tak bylo možné vyhrát 2300, respektive 1250 korun.

Podle informací sázkových kanceláří se vsadilo na udělení či neudělení milosti pro Jiřího Kajínka více než milion korun. „Přijali jsme sázky za přibližně půl milionu korun. A 85 procent sázek míří na neudělení milosti,“ uvedl pro Blesk.cz Jiří Hadrava ze společnosti Tipsport. Dodal, že vsázet bylo možné až do čtvrtečního odpoledne. Poté se objevily informace, že Zeman milost udělí a kancelář sázku stáhla.

Podobnou prosázenou částku zaznamenala také sázková kancelář Chance. „Evidujeme sázky za více než půl milionu korun,“ uvedla mluvčí Markéta Světlíková. Podle ní dokonce sázkař z jižních Čech vsadil na neudělení milosti celých 200 tisíc korun. Tuto částku tak s největší pravděpodobností prohraje.

Společnost Fortuna na otázku, kolik u ní lidé na tuto příležitost prosázeli, neodpověděla.

Poslechněte si, jak Kajínek reagoval, když se dozvěděl, že Zeman o milosti uvažuje:

Zobrazit celou diskusi