Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„V divadle by to byla komedie.“ Německý tisk cupuje Zemana kvůli Sobotkovi

Autor: pet, ČTK - 
5. května 2017
09:45

O politickém skandálu, ponížení nebo skutečné úrovni českého prezidenta píše německý tisk v souvislosti se čtvrteční schůzkou prezidenta Miloše Zemana s premiérem Bohuslavem Sobotkou na Pražském hradě, při níž se oba politici v přímém televizním přenosu dostali do tvrdého sporu.

Už roky se česká hlava státu Zeman a ministerský předseda Sobotka nemohou vystát. Ve čtvrtek došlo k ostré výměně názorů, která šokovala celou zemi,“ píše server listu Nordwest Zeitung.

Deník následně popisuje scény, při kterých Zeman v podstatě přijal demisi, kterou ale Sobotka na Hrad nepřinesl, nebo moment, kdy český prezident odešel ze sálu, i když ministerský předseda ještě hovořil.

VIDEO: Zeman odchází ze sálu a Sobotka stále hovoří

Video  Moment potupy: Sobotka mluvil, Zeman odešel v půlce věty.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Právě fotografii z tohoto okamžiku zveřejnil server listu Frankfurter Neue Presse, podle něhož Zeman znovu ukázal svou skutečnou „úroveň“. „Co se ze setkání stalo, by na každém divadelním pódiu bylo povedenou komedií. V politice se Zemanovo představení rovnalo tragédii," míní deník.

Také tento list popisuje výměnu názorů obou politiků v přítomnosti řady novinářů a televizních kamer, včetně odchodu prezidenta ze sálu. „Tato (poslední) slova už ale (Sobotka) pronesl do prázdného prostoru. Světák Zeman ukázal „dobré způsoby“: otočil se k šéfovi vlády zády a opustil během jeho dalšího vyjádření slavnostní sál.“

 

 

panda82 ( 5. května 2017 17:02 )

Sobotko zesměšnil jste celý český národ svou politickou kulturu, a ještě se citíte ukřivděný, s takovou vládou do háje, copak tam není jeden člověk s rozumem, pořád chybí pádný důkaz o vině p. Babiše, to je všechno vymyšlené , jen proto aby se zbavilo Babiše, asi někomu pořádně šlapl na kuří oko, to bude náhrada za ušlou mzdu, až se prokáže, že je to výmysl, a to prý jste právník, no asi v Plzni vám dali papír, tou holí vám měl prezident jednu dymnout, at se vám rozbřeskne, kandidátku do voleb ani nerozdávejte, pošpinil jste ČSSD, fuj apropo to má prezident skákat jak vy pískáte?

petrfanda ( 5. května 2017 16:39 )

https://www.youtube.com/watch?v=FPg3Mi8JqWE

velka_0 ( 5. května 2017 16:02 )

Vy, nenasytní, ulhaní a nepracující pro lid, pravičáci, válející se 27 let v lavicích PSP a senátu, kromě ANO, potápíte se svojí mocipanskou zaslepeností a nenávistnou politikou všech (ODS, TOP, KDU) na 1 straně proti jediné osobě z ANO na 2. straně. Kat Sobotka (s lhářem "podržtaškou + rychlokvaškou" z práv v Plzni) vás do toho zatáhnul, neboť dobře ví, že Kalousek, Fiala a bohužel i Bělobrádek slyší jen na 1 magické slovo "Babiš". Jděte už makat - normálně, jako my, bývalí voliči od revoluce KDU-ČSL, ODS, TOP a VV , naposledy jen ČSSD. Svých 9 hlasů dáme ANO (5), KSČM (2) a SPD (2). A můžete se třeba uřvat a uschůzovat proti Babišovi a upodporovat podrazáka Sobotku s údajným sedmilhářem Chovancem.

bublina55 ( 5. května 2017 13:37 )

Hele, zrovna od Německa to sedí!!! Ať si cupujou tu svoji Merkelku. A zrovna budu volit Zemana!!!!!

porgy1 ( 5. května 2017 12:19 )

Hradní šašek opět nezklamal

Zobrazit celou diskusi