Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Charouz Motors jde k zemi: Exfirma milovníka vnadných blondýn je v konkurzu

Autor: ČTK, vei - 
26. dubna 2017
21:11

Někdejší největší síť autosalonů v Česku A. Charouz Motors skončila v konkurzu. Uvedl to ve středu server E15.cz. Firma přiznává dluhy zhruba 100 milionů korun. Ještě před pěti lety společnost podle serveru dosahovala tržeb kolem tří miliard korun.

Firma na sebe loni podala insolvenční návrh. Podle něj přišla o příjmy kvůli ukončení smluv o prodeji a opravách aut značek Jaguar, Land Rover, Cadillac a Corvette. Nepodařilo se jí poté najít investora, který by její reference a kontakty na dovozce a zákazníky využil. Soud nyní podle E15.cz poslal A. Charouz Motors do konkurzu.

Věřitelé mají nyní dva měsíce na přihlášení pohledávek. Hlavními věřiteli firmy jsou podle insolvenčního návrhu finanční úřad a Česká správa sociálního zabezpečení, kterým společnost dluží dohromady asi 25 milionů.

Zakladatel firmy a bývalý automobilový závodník Antonín Charouz odešel z A. Charouz Motors v roce 2015, když se jeho skupině přestalo dařit. Do firmy pak podle médií vstoupil podnikatel Petr Speychal. Charouze se Speychalem podle médií v roce 2014 vyslýchala policie v souvislosti s razií týkající se krácení daní, obviněni však nebyli.

Oficiálně firmu A. Charouz Motors vlastní přes řetěz dalších společností londýnská firma Hanbury Finance Limited s akciemi na jméno. Jako ředitel Hanbury Finance Limited je v obchodním rejstříku uveden Štěpán Sádecký, který figuruje v dalších 14 firmách včetně zkrachovalé ČKD Praha DIZ, kterou Speychal do loňska vedl. Sádecký byl také členem představenstva PA Export (někdejšího Škodaexportu), který skončil také v konkurzu.

Charouz a jeho mladé blondýnky

V minulosti se po boku Antonína Charouze (62) objevovaly známé blondýnky. V kariéře i v osobním životě pomáhal například vnadné moderátorce primáckého TOP STARU Evě Perkausové (23). Jejich vztah ale skončil údajně kvůli moderátorčině nevěře.

Spekulovalo se také o Charouzově vztahu s českou Barbie Dominikou Myslivcovou (22). Románek ale Charouz odmítal, oba prý pojil především pracovní vztah. Charouz měl ale podporovat Myslivcovou i při loňských krajských volbách. Mladičká blondýnka bojovala o křeslo zastupitelky v Moravskoslezském kraji jako nezávislá za hnutí Úsvit. Růžová blogerka, jak se jí také říká, dostala ale jen 325 hlasů.

Po Charouzovi měla Eva Perkausová randit s primáckým kolegou Tomášem Krausem. Jak to tedy je? 

Video  Randí spolu Perkausová a Kraus? Jsme pořád spolu, máme se rádi, ale…  - David Turek, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

chyba.tretiho.uctu ( 27. dubna 2017 12:16 )

chudák taková hezká mladá holka musela si nechat strkat do sebe starýho vyschlýho ptáka

takytaky ( 27. dubna 2017 11:14 )

Však oni to jeho dobří známí zase nějak zařídí, on z toho tratnej nebude a počítám, že nám zase jeho jméno budou předhazovat jako nějakýho hrdýho sponzora kde čeho. Jeho blondýnky nás nezajímají, kvůli jeho očím s ním ale nebyly.

ivoadller ( 27. dubna 2017 07:51 )

Kdyby tomu tak bylo, byli by všichni boháči dávno za mřížemi.

ivoadller ( 27. dubna 2017 07:36 )

 Tenhle odeesácký hajzlík Charouz by se měl jít oběsit. Již jednou za něho na příkaz kamaráda Klause pracující lid platil jeho mega dluhy.

renataren ( 27. dubna 2017 00:48 )

Zaříznout dobře fungující podnik dokáže jenom d.ebil! Podnikání založené na tom, že dobře pochodí akorát dlužník a věřitelé zapláčou je typické pro bl.bce a ČR... CHtělo by to lepší zákony a větší obezřetnost

Zobrazit celou diskusi