Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z víkendu domů po D1 už bez problémů: Dálnice je po uzavírce opět průjezdná

Autor: pet - 
9. dubna 2017
10:45

Dálnice D1 je mezi 146. a 153. kilometrem v obou směrech po uzavírce opět průjezdná. Skončila tak omezení související s demolicí dvou nevyhovujících nadjezdů. Ty začaly v sobotu po poledni a v noci do dnešního rána byla dálnice mezi mezi exity Velké Meziříčí-východ a Lhotka v obou směrech zcela uzavřena. Uvedla to mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková.

„Až na jednu malou nehodu na objízdných trasách nenastala žádná výraznější komplikace. Jen v sobotu večer po úplné uzavírce, kdy byl provoz intenzivnější, musela dopravu na křižovatkách na objízdných trasách řídit policie,“ řekla Čírtková.

Ředitelství silnic a dálnic demolovalo nadjezdy kvůli tomu, že nedosahovaly potřebné šířky. Podle Čírtkové uzavírka způsobila mírné komplikace v sobotu večer. „Jednalo se hlavně o dobu mezi 19:00 a 23:00, kdy byla doprava hustší. Postupně se situace zklidnila,“ řekla Čírtková.

Rekonstrukci dálnice mezi sjezdy Velké Meziříčí - východ na 146. kilometru a Lhotka na 153. kilometru zahájilo ŘSD letos 17. března. Stavební práce budou stát 698 milionů korun bez daně a potrvají do srpna 2018. Provádějí je firmy Colas CZ a Inženierske stavby.

Za kolony na dálnici D1 však nemohou jen demolice nadjezdů. Zpravidla za ně mohou sami řidiči, kteří řídí nezodpovědně. Velká kolona se vytvořila na dálnici nedávno, když si dopravní nehoda vyžádala devět zraněných.

VIDEO: Letecké záběry z nehody na dálnici D1, která si vyžádala devět zraněných.

agfor ( 9. dubna 2017 11:53 )

A zato drze vydírejí národ o 1500 Kč.

Zobrazit celou diskusi