Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češi v práci pokořili Němce i Brity: Máme nejnižší nezaměstnanost v EU

V celé Evropské unii je bez práce 19,7 milionu lidí. (Ilustrační foto)
V celé Evropské unii je bez práce 19,7 milionu lidí. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: bud - 
9. dubna 2017
07:16

V celé Evropské unii je bez práce 19,7 milionu lidí. Česko má přitom ve srovnání s ostatními státy nezaměstnanost úplně nejnižší. Naproti tomu ve Španělsku je bez práce každý pátý obyvatel. Pokud jde o mladé lidi, jsou nezaměstnány bezmála čtyři miliony lidí. Podívejte se na velký grafický přehled.

Míra nezaměstnanosti v Evropské unii v únoru klesla na osm procent z lednových 8,1 procenta. Dostala se tak nejníže od ledna 2009, informuje Eurostat. Velmi špatná situace panuje hlavně ve Španělsku a Řecku. Třeba Španělé mají problém najít dlouhodobou práci, naprosto běžné jsou tam pracovní úvazky na několik týdnů či měsíců. Výjimkou nejsou lidé, kteří za rok uzavřou i pět nebo šest smluv.

Zajímavá jsou také čísla o nezaměstnanosti mladých lidí do 25 let. Největší je v Řecku (45,2 %) a ve Španělsku (41,5 %). Celkem 584 tisíc mladých Španělů a Španělek je bez práce. Naproti tomu nejméně nezaměstnaných mezi mladými je v Německu (6,6 %) a v Nizozemsku (9,7 %). A dobře je na tom také Česko (10,2 %).

Reportérka Blesku se premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) zeptala, jestli by byl ochoten pracovat za 15 tisíc korun. Co odpověděl?

Video  Dělal by Sobotka za 15 000?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

agfor ( 9. dubna 2017 12:04 )

Jsou mezi nimi i býlí, ale nedostávají nic, na rozdíl od cikánů.

Ford Henry ( 9. dubna 2017 12:02 )

Taky je ČR jeden z nejdrsnějších režimů v EU. Moc se to od původního moskevského socialismu neliší. Než stát svobodných občanů je to pracovně výchovný tábor.

agfor ( 9. dubna 2017 12:00 )

Jo to je sice fakt, ale bere se také v potaz, že nezaměstnaní jsou často vyřazováni bezdůvodně ? Spousta lidí se ani neeviduje kvůli sprosťáctví sviní, co si říkají "úřednice". Nakopat ty krávy do pr*ele je málo.

lepabrena ( 9. dubna 2017 11:38 )

Nevěřím tomu, že máme nejnižší nezaměstnanost v EU. Domnívám se, že se tak stalo podvodem ze statistickými údaji aneb věřím jen té statistice, kterou si sama zfalšuji. Řekněte to těm nezaměstnaným v okresech, kde je nezaměstnanost 15-20%- a nestačíte včas utéct před jejich rozzuřenými reakcemi. Jinak se domnívám, že tento článek je vzkaz od ex-soudruha Dlouhého, bývalého člena Ústředního výboru komunistické strany Československa a bývalého ministra první Čalfovy vlády po listopadu 1989, nyní šéfa Hospodářské komory- Ukrajince v počtu 400 000 vám sem dovezu i s Mongoly a šlápnu Vám na břicho, až vám polezou střeva!

alfasamec ( 9. dubna 2017 10:15 )

"Češi v práci pokořili Němce i Brity: Máme nejnižší nezaměstnanost v EU" Ďjó, ale za cenu nejnižších mezd, být otrokem ve vlastní zemi, to není žádné umění...

Zobrazit celou diskusi