Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Televizi už si zadarmo nepustíme? Hrozí, že za každou budeme platit tisícovku

Autor: ula - 
5. dubna 2017
15:08

Televize zdarma? Pro mnoho lidí je to samozřejmost, ale může se stát, že tomu tak nebude. V roce 2020 by mělo Česko přejít na nové digitální vysílání (DVB-T2). Podle Českých radiokomunikací (CRA) satelitní operátoři hrozí kvůli novele telekomunikačního zákona arbitráží. CRA varuje, že pokud by se na DVB-T2 nepřešlo, museli bychom si za televizi všichni platit.

60% českých domácností přijímá pozemní TV vysílání zdarma, kde mají 35 programů. 26 % přijímá placené televizní vysílání a 20 % kabelové televizní vysílání. V roce 2020 by mělo Česko přejít na digitální vysílání (DVB-T2).

Proč musíme přejít na DVB-T2? Podívejte se na video:

Toto vysílání by samozřejmě mělo být zdarma. Podle Českých radiokomunikací (CRA) to tak ale nemusí být. „Vidíme snahy zamezit připojení na DVB-T2 , které zajistí bezplatný televizní příjem,“ řekl Procházka, ředitel odboru a strategie CRA, a dodal: „Cílem satelitních společností je, aby si diváci museli za televizní vysílání platit.“

Více o tom, proč bychom za televizi museli platit, si poslechněte ve videu:

Televize za tisícovku ročně?

V případě, že by byla televize pouze placená, podle výpočtů CRA by si každý z nás zaplatil za televizní přijímač minimální částku 1100 Kč za rok. Zároveň bychom podobnou částku museli platit za každou další televizi, kterou v domácnosti máme.

Přechod na nové vysílání se nelíbí poskytovatelům satelitních televizí a hrozí arbitráží kvůli novele telekomunikačního zákona.

Video: Jak se připravit na přechod na nové digitální vysílání?

djaba ( 6. dubna 2017 10:24 )

 Základem reklamy zdarma je ,že v přestávkách se pustí malá část filmu .Jenže já to vydržím tak půlhodinu , že nevím jak ta reklama dopadla .

Jirka87 ( 5. dubna 2017 20:58 )

 Já mám tv fyzicky ale jenom na filmy. Na TV už se nedívám, stejně tam dávají samý ho*na. A když už se člověk chce na něco podívat, tak to najde na netu. Takže TV nepoužívám a ani mi nechybí. Ve zprávách je to pořád to stejný, člověk se akorát na*ere....

bizon_pepa ( 5. dubna 2017 20:30 )

TVL, 35 programů zdarma. Že bych zrušil satelit?

Desterz ( 5. dubna 2017 19:47 )

Přesně. U mě bude jakékoli zdražení poslední kapkou, po které bedna půjde z domu. Však už na ní kouknu kdoví jestli jednou týdně když je na sportu5 něco zajímavého, jinak proč? Mám snad zírat na ty debi- pardón, dechberoucí seriály? No jasněěěěěě! Modrý jód forever! Nebo kód...??

cotonice ( 5. dubna 2017 18:42 )

No, bezva - vracíme se do doby prvobytně pospolné !!! Ale nakonec není třeba litovat za ty americké sr...., které se vysílají na všech 150 programech, za prolhané a hnusné novinářské kecy, za cenzuru, udržování obyvatelstva v bludu , službě zkorumpovaným politiků si skutečně nechte platit !! Už teď mne TV naprosto neuspokojuje a pouštím zcela ve vyjímečných situacích ! Vyhodím z okna celou tV a kdybych přitom mohla nakopat jejich tvůrce, tak bych byla naprosto spokojená !!!Konečně snad přiblblé reklamy půjdou do kytek!

Zobrazit celou diskusi