Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidl stahuje lískooříškovou pomazánku. Kvůli strachu z rakoviny

Autor: ula - 
24. března 2017
18:10

Obchodní řetězec Lidl stahuje z prodeje lískooříškovou pomazánku Sympathica s datem spotřeby 9. 11. 2017. Podle internetového pořadu A dost! obsahuje vysoké množství rakovinotvorných látek MCPD. Lidl zadal vlastní kontrolní testy pomazánky a čeká na výsledky.

„Z preventivních důvodů jsme již v pondělí stáhli všechny šarže tohoto výrobku z prodeje a zadali vlastní testy různých šarží. Nyní čekáme na výsledky kontrolních testů a vyjádření výrobce – společnosti CHOCOLAND, a.s., Kolín,“ uvedla mluvčí řetězce Zuzana Holá.

Pokud máte pomazánku doma, můžete vrátit jakoukoliv šarži do prodejny. Budou vám vráceny peníze i bez předložení účtenky. Tuto informaci najdete i ve vstupním prostoru prodejny.

 „Zdraví našich zákazníků a bezpečnost potravin je pro nás absolutní prioritou, činíme proto veškeré kroky pro to, abychom do budoucna podobnou situaci zcela vyloučili. Zároveň jsme požádali odborníky o vyjádření k míře zdravotní závadnosti testované šarže. Jakmile jej budeme mít k dispozici, budeme naše zákazníky okamžitě informovat,“ dodala Holá.

Proč mají Češi jíst horší potraviny než zbytek Evropy? Odpovídal ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL):

joudajoudovy ( 26. března 2017 09:47 )

a neni jiz nacase korporatnika vyhnat za hranice?

Milly22 ( 24. března 2017 22:51 )

 Jenže tam máte fotografii úplně jiné pomazánky dementi!

Zobrazit celou diskusi