Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Česko zbrojí: Armáda nakoupí bojová auta i munici za 3 miliardy

Autor: ČTK, bk - 
7. března 2017
11:01

Ministerstvo obrany nakoupí munici od firmy Sellier & Bellot za tři miliardy korun. Od firmy Argus koupí 5 500 neprůstřelných vest za 255 milionů korun a od firmy SVOS Přelouč čtyři bojová vozidla za 94,5 milionu korun. Příslušné kontrakty v úterý v Praze podepsal náměstek ministra obrany Pavel Beran.

Vláda už loni rozhodla o tom, že ministerstvo obrany bude v příštích pěti letech odebírat malorážovou munici od české společnosti Sellier & Bellot. Původně schválená částka byla 2,5 miliardy korun, ovšem ministerstvo od počátku uvádělo, že konečná hodnota kontraktu bude záležet na potřebách armády. Podle dnes uzavřené smlouvy je částka tři miliardy korun nejvyšší možná.

Firma Sellier & Bellot by měla dodávat v letech 2017 až 2021 armádě cvičnou i ostrou munici. Měla by být v rážích do devíti milimetrů a v kalibru 12 pro vojenské ruční zbraně. Neprůstřelné vesty by společnost Argus měla armádě dodat v letech 2017 až 2020.

Jak vypadá odstřel staré munice? Podívejte se na video:

Video Jak vypadá odstřel staré munice? - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 7. března 2017 14:50 )

Hlavně ať všechno nakoupí u Amíků, aby konečně Donald přestal prskat, že mu platíme malé výpalné do NATO a všechno ať nechají zničit v boji za americké zájmy.

tgbg ( 7. března 2017 14:14 )

Česko zbrojí: Armáda nakoupí bojová auta i munici za 3 miliardy. Tak to je na ruské fašisty zatraceně málo!!!!!

moiaza ( 7. března 2017 13:52 )

 Ta naše parta zoufalců si říká armáda? Ta legrační banda pod vedením komedianta zbrojí? Co a koho chtějí hlídat? Vždyť ti tajtrlíci mají problém sami se sebou.

cotonice ( 7. března 2017 11:25 )

Proč zbrojí , když nás nehlídá , nechrání naše hranice před imigranty, bojuje v zahraničí a my , kteří jsme tyto války nezpůsobili, tak na ně doplácíme ? Máme nízké důchody , lidé nemají na bydlení , roste počet bezdomovců a my zbrojíme? Proboha proti komu ? Komu budou sloužit tyto zbraně? Německu , USA ? Běžte všichni s tím zbrojením do hajzlu !! Nejvyšší čas , aby nastal čas matriarchátu .....Takhle to vypadá když herec vede armádu - Kocourkov !!!

Zobrazit celou diskusi