Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

„Den D“ pro Čechy vězněné v Turecku: Markétu a Mirka budou soudit v květnu

Autor: vei, bru - 
6. března 2017
12:37

Klíčové datum pro Markétu Všelichovou a Miroslava Farkase je 10. květen 2017. Právě v tento den jim začne v tureckém Širnaku soud. Pro Blesk.cz to potvrdilo ministerstvo zahraničních věcí.

Soud začne 10. 5. 2017 v Širnaku v Turecku. V druhé půlce února jednal s tureckým ministerstvem náš náměstek Ivo Šrámek,“ prozradila pro Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová. „Stále věříme v pozitivní vývoj případu,“ doplnila Lagronová s tím, že vše bude ale trvat spíš měsíce, než týdny.

Dvojici Čechů tamní úřady zadržely v listopadu na hranicích kvůli vazbám na syrské kurdské milice YPG, jež považují za teroristickou organizaci. České ministerstvo zahraničí poté uvedlo, že Markéta Všelichová s Miroslavem Farkasem nemířili do Sýrie kvůli teroristické činnosti.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) o jejich propuštění jednal už v polovině prosince v Ankaře. „Mám dobrý dojem. Už v této chvíli se dějí vstřícné kroky. Rodina bude moci navštívit vězněné a z turecké strany vidím určitou ochotu a vstřícnost dělat kroky, které nejsou v rozporu s právním řádem a těm občanům usnadňují situaci,“ řekl tehdy novinářům.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

montevideo ( 6. března 2017 15:50 )

Moc hezký slovník používá ta slečna: "Doufám, že tyhle zm*dy hnusný si budu moc jednou prohlídnout přes zaměřovač..."

montevideo ( 6. března 2017 15:37 )

Měli by si tam odsedět alespoň půlku trestu. To znamená aspoň 7 až 8 let. Určitě tam jsou pořád stejně "drsnými hrdiny" jako na těch fotkách.

vlasta1 ( 6. března 2017 15:31 )

Nemohli by si je tam nechat, vždyť si to zasloužili. Vzhledem že to nebylo poprvé tak věděli do čeho jdou a že to není počítačová hra.

amgal ( 6. března 2017 15:28 )

A po vánocích můžou zase letět zpátky, tupé hlavy

zednik ( 6. března 2017 14:11 )

Nejdřív je odsoudí, pak dostanou milost a pak pro ně pošlem speciál.Do vánoc by to mohli všechno stihnout.

Zobrazit celou diskusi