Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Máma uneseného Daniela Petra Příhodová: Kvůli EET jsem musela zavřít zverimex!

Autor: idh - 
2. března 2017
05:01

Pro Petru Příhodovou (39) z Litoměřic byl zverimex splněným snem. Teď musela od 1. března obchod zavřít. Důvodem byly zvýšené náklady kvůli přechodu na EET.

Petře loni v srpnu deviant unesl syna Daniela (17). Teď Petra Příhodová čelí další nepřízni osudu. Kvůli EET musela od března zavřít malý zverimex, který provozovala v obci Mlékojedy na Litoměřicku.

I když byl obchod pro majitelku srdeční záležitostí a jeho zavření oplakala, systém elektronické evidence tržeb (EET) a náklady s ním spojené jsou nad její možnosti. „Pořízení nové pokladny se mi nevyplatí, tu stávající jsem kupovala před necelými třemi roky za nemalou částku,“ řekla Blesku.

Nový systém podle Petry Příhodové postihl hlavně drobné podnikatele. „Podnikám na vesnici, kde mám sice stálou klientelu, ale stejně je to nevýnosné. Drtí mě, jak se vláda snaží malinkaté podnikatele zakopat,“ popsala podnikatelka. Ta stejně jako další obchodníci čekala, jestli přece jen nepřijde nějaká výjimka pro malé obchody. Nepřišla. „Když EET další vláda zruší, zase podnikat začnu,“ řekla Příhodová.

Unesli jim syna

Příhodovým unesl deviant Zdeněk H. syna loni v srpnu. Muž držel Dana (17) a jeho kamarádku Janu (14) 10 dní zavřené ve speciálně upravené garáži v Ústí. Naštěstí jim neublížil a po 10 dnech je vysvobodila policie.

pjotri ( 3. března 2017 01:19 )

Myslim , ze uz vim, PROC "podnikatele" zaviraji sve podniky. Skutecne za to muze EET, ale jinak a ne proto, ze by vybava byla draha. Problem je jinde. Predstavme si firmu, ktera 10 - 15 let vykazuje rocni prijem, dejme tomu, 200 tisic. Po zavedeni EET ale najednou bude firma vykazovat - treba 2 miliony. Jak by to zduvodnili, ze zrovna PO zaavedeni EET, maji najednou 10 nasobne prijmy? To by bernak nevydychal. Proto oni rradsi zavrrou driv, nez, v ramci EET, vydaji jedinou uctenku, protoze podle vydanyvh uctenek, treba za jeden den, lze propocitat skutecne prijmy, alespon radove. Takze? Zavreme a par mesicu pockame. A potom zalozime novou firmu tak, aby mela jine ICO a s puvodni firmou nijak nesouvisela. Bude napsana na manzelku, syna, dceru apod., hlavne pod jinym ICO. A pak uz bernak nebude mit CO srovnavat a postih nebude hrozit. To bude ten pravej duvod.

hejhej ( 2. března 2017 15:38 )

V obchodech nejsou žádné fronty u pokladen a nejsou s EET problémy. Ty mají jen ti, co neplatili daně, pak je v pořádku, že zavřeli.

raduzkaxxx ( 2. března 2017 14:24 )

hospodská v naši malé vesnici má již tři roky pronajatou hospodu , kde jenom za holý nájem platí 6 000 kč . . .do hospody chodí jenom pár ( 4 - 6)štamgastů , jinak pivo ) lahvové) kupují a pijí před krámem kde je to o hoodně levnější. . . a jak to vypadá tak se ji to vyplácí . . . uvidíme zda to ZVLÁDNE i s EET . . . zda neskrachuje

brizolit ( 2. března 2017 14:12 )

Prestante vy idioti novynarsky delat z lidi blbce! Takova argumenty! Pravda je ze ti co kradli tak dokradli! Nic jinyho!

dzambulka007 ( 2. března 2017 12:56 )

Mohla by prodat ušatého Danečka jako netopýra. Ale na vesnici by asi moc velkýzájem nebyl.

Zobrazit celou diskusi