Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na pivo má většina Čechů: Finančně strádáme méně než Němci i většina Evropy

Autor: bud - 
2. března 2017
05:02

V Česku je jen minimum lidí, kteří si finančně nemohou dovolit návštěvu hospody, restaurace nebo baru mnohem častěji. V porovnání se zbytkem EU jsme na tom lépe než drtivá většina ostatních zemí. Zatímco přibližně jeden z osmi obyvatel EU si nemůže dojít na drink s přáteli nebo rodinou alespoň jednou za měsíc, v případě Čechů je to jen jeden z 29. A senioři jsou na tom ještě lépe.

Jen 3,4 procenta Čechů nemá dostatek peněz, aby si alespoň jednou do měsíce vyrazili s přáteli či rodinou na pivo, drink či jídlo. V porovnání s ostatními zeměmi Evropy jsme na tom velmi dobře, měně takových lidí je jen ve Švédsku, Finsku, Dánsku a Nizozemsku. Hluboko pod sebou necháváme třeba i Němce, kde si do hospody nemůže zajít až 14 procent z nich. Vyplývá to z aktuálních čísel Eurostatu.

Vůbec nejhůře jsou na tom obyvatelé Maďarska, Rumunska a Bulharska, kde si finančně pivo či drink nemůže dovolit více než třetina lidí. V případě mladých Maďarů do 25 let je to dokonce 40 procent. Špatně jsou na tom také senioři v Rumunsku, kde si hospodu jednou měsíčně nemůže dovolit bezmála polovina z nich.

MILLLIS ( 4. března 2017 14:15 )

Cesi trpi taky strasne.. Ti moc radi vyhodi penize na to, aby se do Mnichova mohli dopravit, aby tady mohli na Wiesn vyhodit tech vic jak 10 € za pivko...a jeste si tady sezenou ubytovani.... Chudacci Cesi, tem se vede taaaak strasne spatne... Cesi umi jen hekat, jak jsou na tom nejhur uplne na celym svete...

adelinda ( 4. března 2017 05:58 )

To jsou zase prolhané kecy!!! Eurostat shromažďuje informace, které jim podá každá země. Tak když nějaký hloupý aktivní Ćech z dobře placeného úřadu nahlásí takovou hovadinu do EU, tak to Eurostat prostě zveřejní, ač to není pravda. Nikdo ale do tabulky nenapsal, že ti Češi, kteří jdou často na to pivo, tak povětšinou nemají peníze na nové oblečení, v životě nebyli na dovolené, nemůžou zaplatit různé služby, o výstavách a divadlech jen slyšeli, že existují - a že si ani omylem nemohou dopřát to, co uvádění nebozí Němci, Finové, Švédi, Dánové a Nizozemci. Takže mají akorát na to pivo a na nic víc. Stačí totiž kouknout na příjmy veškerých zemí EU, které jsou poměrně přesné a na náklady, za které se kde žije. Akorát část ze článku je snad pravdivá, za námi jsou už jen Rumuni a Bulhaři a Maďaři, ti jsou na tom hůř. V tabulce EU, kde je uváděna průměrná roční hrubá mzda - je jasně uveden příjem Němců v přepočtu na Kč-což je 1 126 953 Kč, Dánové maj 1 520 840 Kč, Śvédsko 1 234 387 Kč,Nizozemí má 1 126 953 Kč. Češi mají v průměru 344 768 Kč, Madaři 284 361 Kč a Bulhaři 158 480. Rumuni na tom jsou ještě hůř, se mi nechce hledat. Takže Česká republika je hluboko hluboko pro průměrem, náklady na bydlení jsou vysoké- takže to je holá realita

dandova ( 2. března 2017 14:13 )

Pivo má prioritu a to je správné.

tgbg ( 2. března 2017 10:59 )

Zaplať Pán Bůh, že jsme se zbavili komunistické totality a můžeme jíst zdravé potraviny a pít dobré a levné pivo.

xxxx678 ( 2. března 2017 09:54 )

Řepka, řepka, že by Babiš? A co pan starosta, tomu to nevadí? Ale podle toho co píšeš, s tím asi ani on nic neudělá. Měj se, vyrážím do práce.

Zobrazit celou diskusi