Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Číňané se „zbavují“ Brožové. Končí spolupráci se Soukupovým vydavatelstvím

Autor: všm/čtk - 
27. února 2017
12:23

Na podzim 2015 uzavřel čínský investiční fond CEFC spolupráci s vydavatelstvím Empresa Media a agenturou Médea Jaromíra Soukupa. Za Číňany se tak „vdala” i herečka Kateřina Brožová, která je v mediálním impériu jejího partnera za hlavní hvězdu. „Svatba“ ale dlouho nevydržela. Fond nyní ohlásil ukončení spolupráce. Informaci v pondělí  přinesl zpravodajský web HlídacíPes.org

Mluvčí CEFC Pavel Bednář potvrdil, že šéf evropského zastoupení CEFC Jaroslav Tvrdík opustil funkci místopředsedy představenstva ve vydavatelství i v agentuře. Změna ještě není zaznamenána v obchodním rejstříku, dodal server.

„Můžeme potvrdit, že statutární orgány obou skupin opustili z pozice člena dozorčí rady Wang Tung a z pozice místopředsedy představenstva Jaroslav Tvrdík. Vše ostatní jsou spekulace, které nebudeme komentovat,“ řekl mluvčí CEFC Pavel Bednář.

„Je to další potvrzení toho, že se posílila pozice Jaromíra Soukupa ve vedení společností Empresa Media a Médea,“ řekl webu výkonný ředitel vydavatelství Empresa Daniel Köppl bez dalších komentářů. Podle webu se tím naplňuje klauzule, jež oběma stranám dávala možnost do konce března 2017 zažádat o získání akcií zpět, respektive stažení investice.

Nadšení do českých firem

CEFC do českých firem Jaromíra Soukupa majetkově vstoupila v září 2015, kdy zároveň ohlásila akvizice v řadě tuzemských firem. Smlouvy byly podepsány v Šanghaji v rámci návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Číně. CEFC získala v obou společnostech minoritní podíl. Loni v červenci se pak stal Tvrdík místopředsedou představenstva Empresa Media, aby prezentoval minoritního vlastníka.

Obrat společnosti dosáhl předloni 5,489 miliardy korun. Nejziskovější částí byla Médea, která dosáhla provozního zisku (EBITDA) 127,1 milionu Kč. Skupina Empresa Media skončila s provozní ztrátou EBITDA 14,4 milionu Kč. Vydavatelství vlastní mimo jiné TV Barrandov a časopis Týden.

Video  Brož vrcholného bysnysu: Kateřina Brožová jako překvapení v Šanghaji, seděla vedle Zemanové.  - David Vaníček
Video se připravuje ...

Čínská společnost CEFC si jako sídlo svých evropských aktivit vybrala Českou republiku, kde nyní zaměstnává přes 4000 lidí. Při dokončení plánovaných investic se má jejich počet zvýšit na 10 000. CEFC Group (Europe) Company vykázala předloni ztrátu 120 milionů Kč. Loni v listopadu oznámila, že v Česku investovala 22,8 miliardy korun, dokončované investice činí dalších 30,7 miliardy a nově plánované pak přesahují deset miliard korun. V Česku koupila podíly například v aerolinkách Travel Service, v Pivovarech Lobkowicz Group nebo ve fotbalové Slávii. Loni v září kapitálově vstoupila do J&T Finance Group.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kolokolo ( 9. března 2017 16:53 )

Konečně někdo pochopil že že mít všude Brožovou je nesmysl....jenom proto že jí p...íchá majitel Barrandova ještě nemusí být i v dabinku..mít celovečerní pořady...serial o kriminalitě..kurna co to je..?vést a moderovat velké večírky...zpívat ..uvádět Silvestra...je toho už moc....Asi roztažené nohy do praku dělají s panem Soukupem divy....

kiwi65 ( 27. února 2017 21:36 )

 Jó pro*** se dá dost daleko,ale všichni stárnem,i podprúměrný hérečky.Roky nezastavíš..

Jajsemvamtorikal ( 27. února 2017 20:39 )

Teda paní Brožová, to,že vstupujete do diskuze pod anonimnim nickem, to mi neva, to tu jsme všichni, ale ze si tu takhle masirujete EGO, to je hnus...

Jajsemvamtorikal ( 27. února 2017 20:36 )

Škoda, kdybyste vynechal ta tupá hovada,mohl jsem žít...

prycsnima ( 27. února 2017 17:41 )

 Ta pi nda udělala z Barandova nejhorší sra čkovní televizi v čr.Na nic se tam nedá dívat.hnus fialovej. Nejlépe jí slušelo když ji táhla manželka jejího milence za vlasy po dvoře a vyrazila na ulici.

Zobrazit celou diskusi