Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rodina paterčat zveřejnila, za co utrácí darované peníze: Většina peněz šla na Tonyho

Autor: ljš - 
27. února 2017
12:18

Bez vás bychom to nezvládli! To vzkazují rodiče paterčat Alexandra Kiňová a Antonín Krosčen dárcům, kteří jim loni poslali téměř 91 tisíc korun. Dvě třetiny z této částky již rodina využila.

Rodinné centrum Milovice, které paterčatům pomáhá, na svých stránkách zveřejnilo roční vyúčtování. Vyplývá z něj, že na transparentním účtu za minulý rok přibylo 90 961 Kč a vybráno bylo 62 904 korun.

Velká část peněz přitom putovala na zaplacení aktivit pro staršího bratra paterčat Tonyho, který už chodí do školy. „Od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2016 jsme z transparentního účtu zaplatili: obědy v ZŠ pro Antonia, školné v ZUŠ pro Antonia, příměstský tábor pro Antonia, akce v ZŠ a družině pro Antonia, Taekwon-do pro Antonia, plavání pro Antonia, pomůcky do ZŠ, zubní ošetření dětí, oděvy pro 6 dětí, boty pro 6 dětí aj.,“ píše se na stránkách.

Rodiče jsou všem dárcům velmi vděční. „Bez Vaší pomoci bychom chod domácnosti finančně nezvládli,“ vzkázali. Poděkovali také za věci, které lidé poslali v rámci hmotné sbírky a dětem k Vánocům.

Na transparentním účtu, který funguje necelé dva roky, je aktuálně zůstatek 260 444 korun, rodina se ale snaží získat ještě 616 tisíc, které na ni byly vybrány v předchozí sbírce. Tu spravoval Klub dvojčat a vícerčat ale po neshodách peníze převedl na pražský magistrát. U soudu však se svým nárokem rodiče paterčat zatím neuspěli.

Video  Paterčata na srazu vícerčat  - Tomáš Koníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...