Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Český lyžař smetl dítě na sjezdovce v Itálii, chlapec (12) je vážně zraněný

Autor: bru/ČTK - 
23. února 2017
10:28

Český lyžař při sjezdu v italském horském středisku Bormio srazil v nadměrné rychlosti 12letého chlapce a těžce ho zranil. Tři české snowboardisty musela v jiném případě zachraňovat tamější horská služba, protože opustili vyznačenou trasu a vydali se do míst, kde hrozila lavina. Píše o tom italský server AltaReziaNews, zabývající se zpravodajstvím z horských center.

Dvacetisedmiletý český občan srazil malého Itala, který absolvoval kurz s lyžařským instruktorem. Dítě utrpělo vážné zranění hlavy a bylo po poskytnutí první pomoci zasahujícími záchranáři přepraveno sanitkou do nemocnice v Sondalu u hranice se Švýcarskem.

Český lyžař, kterému se nic nestalo, byl potrestán okamžitým odebráním týdenního skipassu. Zároveň není vyloučeno, že bude čelit obvinění ze způsobení úrazu z nedbalosti.

V druhém případu zasahovala horská služba u tří českých snowboardistů ve věku 16, 19 a 22 let. Ti se ztratili v oblasti Vallone del Vallecetta, která přiléhá k lyžařskému areálu. Dostali pokutu za to, že neměli povinné nouzové vybavení pro případ, že by je strhla lavina.

Právě na Itálii se v poslední době lepí jedno neštěstí za druhým. Po ničivém zemětřesení tam zavalila hotel lavina. Tragédii nepřežilo 29 lidí. Podívejte se, jak probíhaly záchranné práce:


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bobou ( 23. února 2017 13:20 )

Všichni o kterých zde píšete jsou "Ještě větší blbci, než jsme čekali"!!! Za tyto přestupky by měli dostávat pokuty 100x větší, protože na ty naše palice dubový nic jiného neplatí, jen platit a platit a zase platit vysoké pokuty, tam se s nimi nemazlí a to je dobře!!!

Zobrazit celou diskusi