Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žádné hrdinství za klávesnicí: Tihle youtubeři si vyříkali spor v ringu. Kdo vyhrál?

Autor: jer - 
11. února 2017
20:50

O slovní přestřelky, reakce a kauzy na české Youtube scéně není nouze. Většinou ale začínají a také končí za klávesnicí. Petr Jelínek, vystupující na Youtube pod přezdívkou Pstruh, se ale dostal do křížku s Alešem Bejrem, který je v poslední době známý hlavně pro svoji internetovou realityshow s bezdomovci. A své spory si vyříkali při souboji v kleci.

Oba youtubeři mají desítky tisíc odběratelů a oba ve svých videích mnohdy překračují meze. Pstruh ale údajně slovně napadl ženu Aleše Bejra. A ten ho následně vyzval na zápas. Pstruh souhlasil pod podmínkou, že za zápas od Bejra dostane 6 000 kč.

Přípravy události se ujala skupinka fitness youtuberů Swaglift vedená Pavlem Vackem. Ta již v minulosti organizovala řadu sportovních soutěží na Youtube, zápas v kleci pro ně byla ale novinka. Přípravy na souboj trvaly téměř 4 měsíce. Situaci neulehčovaly ani spory a slovní konflikty (veřejné i soukromé), které je provázely.

Až 4. února se skutečně všichni zúčastnění setkali v jedné tělocvičně. Ještě před zápasem ale došlo ke slovním i fyzickým konfliktům. Bejr totiž prý ihned po příjezdu začal slovně napadat organizátory akce a poté zamířil ke svému soupeřovi. Konfliktu nakonec zabránil až rozhodčí, který má evidentně se zápasením také nějaké zkušenosti. Složil Aleše Bejra na zem a počkal, dokud se neuklidní. Záznam toho, co zápasu předcházelo, zveřejnilo hned několik přihlížejících.

Po zdlouhavých přípravách a vysvětlení pravidel zápas začal. Pstruh měl od začátku navrch. I když na něm byla vidět ke konci souboje únava, rozdal řadu bolestivých ran a zády na zemi končil častěji Bejr. Toho přitom řada lidí favorizovala, protože pracuje jako ochranka. Ke konci zápasu Bejr třikrát porušil pravidla a po dvou napomenutích byl diskvalifikován. Vítězem se stal Petr „Pstruh“ Jelínek.

Ani po zápase ale nebyl klid. Bejr se s porážkou nesrovnal a vykřikoval, že při zápase „na ulici“ by Pstruha porazil.

A klid nenastal ani po odchodu z tělocvičny. Aleš Bejr se podle vyjádření Swagliftu snažil zveřejnění záznamu zabránit právní cestou. Organizátoři měli ale právní stránku celé akce zajištěnou. I ve videu Bejr několikrát opakuje, že souhlasí s podmínkami zápasu a se zveřejněním záznamu.

Takto se na svém Facebooku k událostem po zápase vyjádřili organizátoři akce. Takto se na svém Facebooku k událostem po zápase vyjádřili organizátoři akce. | reprofoto Facebook swagliftcz

Podívejte se na záznam, co se dělo před zápasem:

Soupeři se před zápasem vůbec neměli vidět

Video uvedl youtuber Petr Brunner. Video uvedl youtuber Petr Brunner. | reprofoto Youtube Swaglift
Akce se účastnil také youtuber Petr Brunner, který akce Swagliftu natáčí. Co o zápasu v rozhovoru pro Blesk.cz prozradil?

Proč zápas neuváděl Jonáš Petřík?

Videa Swagliftu, pokud se nepletu, vždy uváděl Jonáš Petřík a ten řekl, že nechce uvádět tyto dva soupeře. Takže Pavel Vacek řekl, že tam dá mě. Já jsem jeden z mála, na koho Pstruh veřejně neútočí a s Bejrem máme dobré vztahy, takže jsem byl takový neutrální člověk, se kterým by neměla mít problém ani jedna strana.

Nato, že akce byla neveřejná, tam bylo podle videí hodně lidí. Kdo všechno tam byl za Swaglift a kolik lidí razilo s Alešem Bejrem a Pstruhem?

S Alešem tam přijel Majsner (spolupracovník), jeho žena, pak ten Stallone (youtuber) a dva další, takže jich bylo šest celkem. Pstruh tam přijel Octávií, dohromady byli čtyři. Osm lidí tam bylo s kamerama. Byl tam fotograf, byli tam lidé z té tělocvičny, majitel tam měl ženu a syna. Zbytek lidí měl trika Swaglift, takže ti pomáhali s přípravama akce. A také tam byla ochranka, ti tam byli tři, nebo čtyři. Ti se měli starat dva o Petra, dva o Aleše, aby po sobě nevyjeli, což se bohužel stalo.

Uvažoval Swaglift o tom, že video vůbec nevydá v návaznosti na výhrůžky Bejrovy právničky? Byl právě to důvod zpoždění vydání?

S vydáním se neváhalo, bylo to na jistotu. Akorát jsem musel mazat obličeje, aby si nikdo nemohl na nic stěžovat. Proto to vydání trvalo tak dlouho. Je to ironie. Hodně ze zúčastněných vydalo videa z tělocvičny ještě před naším videem. A potom se oháněli tím, že my nemáme právo vydat video, kde jsou oni, a že nemáme svolení ukázat jejich obličeje. Oni vydají tři, čtyři videa, kde jsme vidět, všech těch přibližně 15 lidí, kteří tam byli mimo ně, a říkají, že my nemáme právo to vydat.

Jak moc se výsledné video lišilo od původního plánu?

Zápasníci se původně neměli před zápasem vůbec vidět. Pstruh přijel dřív, než se plánovalo. Takže jsme natočili nejdříve jeho medailonek, aby byl klid a abychom se vyhnuli konfliktům s Alešem. To se natočilo bez problému. Potom přijel Aleš. Původně bylo v plánu, že chvíli počkají venku, abychom natočili medailonek. Ale Aleš měl jiné plány. Původně ho tam ta ochranka vůbec neměla pouštět.

Takže už když Aleš vstoupil do tělocvičny, jste věděli, že budete muset upravit plán?

Původní plán se dodržel. Jen rozhodčí měl původně školit oba soupeře najednou. Z toho nakonec sešlo, protože nechtěl riskovat jejich další konflikt.

Je na celém zápase něco pozitivního? Dopadlo něco lépe, než se čekalo?

Moc toho není. Jediné plus je, že tohle je snad první podobný zápas na Youtube. Minimálně na českém Youtube. Nevzpomínám si, že bych někde něco podobného viděl. Jinak jsem rád, že to už celé skončilo. Nejhorší je, že pověst Swagliftu tím značně utrpěla. Na internetu kolovaly konspirace, že je to domluvené. Já nemám problém ani s jednou stranou. Jel jsem tam s tím, že to bude v pohodě, potom se to pokazilo a najednou za všechno může Swaglift. Přitom bez Swagliftu by podobná akce neproběhla.

email1 ( 30. května 2019 13:02 )

Bylo úžasné vidět jak Blbejr dostal na držku Tohle megahovado Blbejr už brzy přijde o možnost se prezentovat i na YouTube. Chce to jen nahlasovat jeho dementní videa na která koukají převážně stejní debi.lové jako je on sám. Tento sebestředný magor chce zaujmout za každou cenu i kdyby měl sežrat vlastní hov.na!Dement a skutečný psychopat je nebezpečný nejen sobě ale hlavně okolí a měl by být v kleci v Bohnicích! Prima je kretenoidni žumpa pokud tento lidský hnus vysílá v Prostreno, protože to není o vaření, ale o intrikach, pouze debilní šou. Hnus!Skřet musel bejt odpornej už jako parchant!

krtekzhor ( 12. února 2017 10:10 )

ten psychopat bejr má v hlavě uplně nasrá-no

DBBS ( 12. února 2017 03:33 )

Většího dementa než je Bejr a XXX jsem fakt dlouho neviděl....

Zobrazit celou diskusi