Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Postrach úředníků Jakub Čech ještě přitvrdí: V 16 letech ho soud zplnoletnil

Autor: ks, ČTK - 
10. února 2017
13:35

Jakub Čech je už ve svých 16 letech známým českým aktivistou, který sklízí úspěch. Nyní se dočkal zásadního zlomu a stal se plnoletým – tedy alespoň před úřady. Konečně se mu splnil sen a může se podílet na chodu města a dalších aktivitách. S informací přišel web Lidovky.cz.

Vše začalo před šesti lety, kdy se mladý aktivista Jakub Čech začal zajímat o veřejné dění, nyní se mu podařilo získat svéprávnost. Díky tomu se může více angažovat v občanských spolcích a jejich orgánech. Ale také může spolek zastupovat ve správních řízeních, což má své výhody, protože může rozhodovat o věcech, které se týkají jeho rodného města Prostějova. 

V minulých letech se zplnoletnění uplatňovalo jen pro účely sňatku. Mladý aktivista se nenechal odbýt a zjistil si, že není jediný, kdo toužil po přiznání svéprávnění. Před ním se to povedlo mladým podnikatelům, kterým nesvéprávnost znemožňovala podnikání, a tak dlouho si s myšlenkou pohrával, že se mu to nakonec povedlo vybojovat.

Mladého studenta k tomu dohnal jeho boj s úředníky. V mnoha případech totiž Jakub Čech narazil na svůj nízký věk, kvůli kterému se nemohl dostat k informacím.

Politika proslavila i dalšího chlapce: Miki Kopas a jeho rozhovor s Karlem Schwarzenbergem je nezapomenutelný

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

salto ( 16. února 2017 15:34 )

Ten chlapec není uvědomělý ani občansky aktivní je to jenom mladinký prudící škodič a jestli jednou dospěje, tak se za to bude stydět

akvamina ( 11. února 2017 12:09 )

Po přečtení zdejší diskuze jsem přesvědčen, ze je dobře, že na Novinky.cz zavedli registraci a dohled. Tady to je hrůzná žumpa !!!!!

kamcerka ( 11. února 2017 10:24 )

 To, vychrtlé dítě, je od pohledu odpudivé !!!! S tím bych nechala rychlé zamést zem....

amgal ( 10. února 2017 21:20 )

Debilek jak vyšitý. místo aby studoval, tak vysedává na radnici a se..re se do politiky.

Digitt ( 10. února 2017 19:05 )

Jasná buzna a budoucí zaměstnanec neziskovek Takže celoživotní flákárna za neskutečný prachy.

Zobrazit celou diskusi