Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Valach Karel vyhrál v Trháku: 10 tisíc získal na šestý pokus

Autor: Slávka Červená, lac - 
31. ledna 2017
06:12

Z 10 000 korun, které vyhráli v Denní hře Trháku, se tentokrát radovali Karel Malík (67) z Nového Hrozenkova na Vsetínsku s přítelkyní Jarmilou (44). Byli celí bez sebe. „Nikdo nám to tu nevěří,“ opakovali dokola.

Dvoumetrové chlapisko, bývalý horník, který 14 let fáral a dalších bezmála 20 let makal ve slévárně ve Vsetíně, šel výhru hned zapít do hospody.

„Blesk beru od prvního dne, co vyšel. V dosavadních hrách ale nic nekáplo,“ konstatoval. Tentokrát se štěstí usmálo. Na šestý pokus. Až když začali posílat esemeskami desetimístný kód do Denní hry.

„Velký podíl na tom má přítelkyně. To ona SMS poslala. jsem byl líný, a navíc jsem dnes ten Blesk s výherním číslem málem spálil. Už jsem ho dával do kamen, když mě Jarmila zastavila,“ vyprávěl.

O výhru se proto rozdělí. Polovinu dostane paní Jarmilka. „Ať si něco koupí. Můj zbyteček bude na rozprach. Mám rád pivečko. A na pečené koleno a pivko pozveme i kamarády,“ svěřil se stále svobodný muž, který je na devadesáti procentech těla potetovaný.

Dosud vyhrál jen ve Sportce, a to 25 000 v roce 1985. „Jinak jen drobáky. Dnes jsem si schválně koupil los za stovku a tu stovku jsem vyhrál zpátky. Tož si koupím další,“ smál se.

Za výhru pokladna pro EET

Za milé překvapení považuje výhru 10 000 v Trháku živnostnice Jaroslava J. (57) z Teplic. „To víte, že jsem měla radost,“ netajila se výherkyně, která má svůj obchod s koženým zbožím v lázeňském městě.

Blesk kupuje už roky. Pásek Trhák odtrhává ode dne, kdy soutěž začala. Zaregistrovat kód ji napadlo ale až ve čtvrtek. „A vyšlo to napodruhé. Dobrá je každá koruna,“ řekla paní Jaroslava.

A co si za výhru koupí? Pokladnu. „Od 1. března platí povinnost elektronické evidence tržeb (EET) i pro nás za pultem,tak si koupím pořádnoukasu,“ prozradilažena.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi