Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nemocnému Vlkovi volal z Vatikánu papež, spadl do hlasové schránky. Co mu řekl?

Autor: Václav Lang - 
30. ledna 2017
19:26

Kardinálu Miloslavu Vlkovi, jenž v minulých dnech oznámil, že trpí rakovinou plic, volal papež František. Řekl mu, že se dozvěděl o jeho nemoci a od té doby se za něj modlí.

Kardinál Vlk na své webové stránce poděkoval za stovky povzbuzujících SMS zpráv a e-mailů, které mu začaly chodit poté, co oznámil, že má nádor na plicích s metastázemi do kostí.

„Naivně jsem se domníval, že za každou tu SMS osobně poděkuji alespoň dvěma slovy, ale brzy jsem poznal, že to nelze fyzicky zvládnout, poněvadž jich jsou stovky, stovky… Proto přicházím, abych alespoň takto poděkoval hromadně. Do tohoto mého uvažování přišel telefonát od Svatého otce,“ popsal.

Poslechněte si, jaký vzkaz nechal papež kardinálu Vlkovi na záznamníku:

Video  Hlasová zpráva, kterou kardinálu Vlkovi zanechal papež František.  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Papež František se napoprvé na Vlkův mobil nedovolal, a tak zanechal hlasovou zprávu, kterou kardinál rovněž zveřejnil na internetu. „Milý kardinále Vlku, tady papež František, volám, abych vás pozdravil a ujistil vás, že se modlím za vaše zdraví. Velké objetí! Ať vám Pán požehná!“ sdělil.

Nabízela se i šamanka

„Když jsem si zprávu poslechl, tak jsem hned volal papežovu sekretáři, aby Svatému otci poděkoval. A papež pak volal znovu, ale já jsem měl v tu chvíli jiný hovor, takže jsem nemohl telefonát převzít. A papež se pokusil znovu volat, potřetí,“ popsal Vlk, kterému se podařilo s papežem spojit až při dalším pokusu, kdy volal nazpátek do Vatikánu.

„Věděl jsem, že jste nemocen, proto jsem volal,“ oznámil mu Svatý otec. „Jsem vám blízko a modlím se za vás,“ dodal. (Přepis rozhovoru najdete zde)

„Ano, mám tumor, nyní se bude rozhodovat, jakou léčbu nasadit a jaká je perspektiva… Já jsem veřejně řekl, že jsem ochoten odejít, nebo zůstat… A to vyvolalo velkou vlnu solidarity, jednoty, lásky a modliteb… Bylo to velmi zajímavé… Jak bude, to se ještě neví…,“ řekl mu na to Vlk.

Ten bojuje s rakovinou na faře v pražském Karlíně. Své služby už mu prý nabízela i „šamanka“, to ale odmítl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rolfik ( 18. února 2017 09:42 )

Karma a lakota dohnala Vlčaka?

krupan10 ( 31. ledna 2017 07:15 )

sluha Boží a takovej je to parchant

lunatic ( 30. ledna 2017 23:29 )

Pro mě osobně je kuriózní,že tito lidé se nenechají léčit přímo Bohem samým a nezodpovědně riskují v rukou lékařů

Zobrazit celou diskusi