Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pardubicko najalo hvězdu SuperStar. Inkognito chválil kraj i vlastní koncert

Autor: hrk - 
29. ledna 2017
19:10

Juliána Záhorovského si zřejmě většina Čechů spojí hlavně s hudbou, ukázalo se ale, že je z něj i populární placený bloger. Server iDnes.cz přišel s informací, že Pardubický kraj si najal finalistu první řady soutěže Česko hledá SuperStar jako svého soukromého dopisovatele „Honzu“.

Záhorovský se již druhým rokem na facebookové stránce Honza na výletech vydává za fiktivního třicátníka, který se živí jako obchodní cestující a bydlí v Pardubickém kraji, který je pro něj to nejlepší místo na zemi. Když má Honza alias Julian Záhorovský volný čas, tak podniká všelijaké výlety a ty samozřejmě usilovně dokumentuje.

„Začal jsem pracovat jako obchoďák, tudíž pořád někam jezdím a řekl jsem si, že bych si mohl založit svůj blog o zajímavých místech, které cestou uvidím nebo kde se zastavím se mrknout,“ napsal ve svém prvním příspěvku v srpnu 2015.

Na Facebooku „Honza“ zveřejňuje každé dva týdny jednu reportáž. Za to mu Pardubický kraj platí 20 tisíc korun měsíčně. MF DNES to zjistila z registru smluv.

„Měl jsem nápad, jak nenásilně propagovat různá místa kraje. Aby z toho vyplynulo, že si nějaký kluk založil blog, jak je to dnes obvyklé. Nabídl jsem to vedení kraje, chvíli jsme se bavili o formě, ale pak jsme se dohodli,“ uvedl pro iDnes.cz Záhorovský.

Finalista první řady Superstar původně psal pro kraj jednu reportáž týdně, od ledna se s krajem dohodl, že jedna za čtrnáct dní stačí. Atrakcí v kraji totiž není zase tolik. „Není to snadné, každý týden něco zajímavého najít,“ přiznal mladý zpěvák.

Za peníze chválil svou vlastní skupinu

Záhorovský jako „Honza“ také napsal loni v dubnu pochvalnou reportáž z koncertu pardubické skupiny Sabrage. Na tom by nebylo nic divného, kdyby jejím zpěvákem nebyl právě on sám. 

„Písničky jsem samozřejmě neznal, ale ostatní lidé zpívali, takže si budu muset doplnit vzdělání. Začal jsem tím, že jsem si tedy zakoupil jejich nové CD Sbírka motýlů a budu to poslouchat na cestách,“ stálo v oné reporáži.

Rodák z Pardubic si je své chyby vědom a uznává, že za krajské peníze o své kapele psát neměl. „Teď zpětně to považuju za chybu, určitě bych to tam necpal, přišlo mi, že je to zajímavá akce. Jsem ochoten reportáž smazat, peníze vrátit,“ uvedl Záhorovský.

„Reportáž jsem neviděl, ale nepovažuju to za nějaký dramatický problém,“ okomentoval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

 

londynskypes ( 30. ledna 2017 11:25 )

je to t ...eplous

sores ( 30. ledna 2017 10:42 )

Julián je moc pěkný chlap!!!!! Má krásné oči a chlapecký účes.

jarypadlo ( 30. ledna 2017 07:08 )

Krásně se tady někteří diskutéři projevují,jen co je pravda.No a co,tak píše blogy a občas někde vystupuje,co je na tom?

paralenka ( 29. ledna 2017 23:32 )

Pokud vím, Sabrage není Julian, kapela existuje už přes pět let, Julian do ní přišel později, a nechápu, proč osobní aktivita Juliana je spojována se Sabrage. Poškozujete tím ostatní kluky , což mě hodně štve!!!

ellyane ( 29. ledna 2017 20:40 )

Dobrý večer všem, 20tisíc není malý peníz a za situace, kdy se vybírá na nemocné děti, staré lidi se vyhodí takové peníze za pitomost, myslím že by se pan hejtman měl zamyslet a nebo si takovou šaškárnu dotovat ze svého.

Zobrazit celou diskusi